A l'àrea metropolitana

Desarticulat un grup que robava bombones de gas freó a Barcelona

Els arrestats, amb nombrosos antecedents, són familiars

ddobuzbxuaapgxc

ddobuzbxuaapgxc

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos han detingut quatre persones, d'un mateix clan familiar i amb mig centenar d'antecedents, i han desarticulat així un grup criminal dedicat al robatori de bombones de gas freó en empreses de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, informa avui la policia catalana.

Els Mossos han desarticulat un grup criminal familiar especialitzat en el robatori de bombones de gas freó i han detingut tres homes i una dona, de nacionalitat espanyola, d'edats compreses entre els 20 i els 42 anys, veïns de Cornellà de Llobregat, Sabadell i Palau-solità i Plegamans com a presumptes autors de 26 robatoris amb força i un robatori amb violència i intimidació en diferents empreses de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i per pertinença a grup criminal.

La investigació va començar el setembre del 2017, quan els investigadors van detectar un total de 27 furts i robatoris en diverses empreses de tota l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els lladres, que estaven especialitzats en la sostracció de bombones de gas freó, van cometre els robatoris en empreses ubicades als municipis de l'Ametlla, Parets, Montmeló, Mollet i Barberà del Vallès; Cornellà, Sant Boi i Sant Feliu de Llobregat; Barcelona, Molins de Rei, Polinyà, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa i Viladecans.

Els autors dels robatoris, que es desplaçaven en vehicle, accedien a l'interior de les empreses i sostreien el material. Fins i tot en un dels fets els autors, que van ser sorpresos per un treballador de l'empresa que va intentar impedir el robatori, no van dubtar a utilitzar la violència i el van envestir en la seva fugida.

Actualment, el gas freó s'utilitza principalment en usos domèstics (neveres, aires condicionats, vehicles) i/o industrials (equips de refrigeració de grans superfícies, hotels i edificis, neveres industrials d'establiments comercials i similars) per a la recàrrega de sistemes de refrigeració.

Nociu per al medi ambient

Es tracta d'un producte nociu per al medi ambient, especialment per a la capa d'ozó, i per això la normativa europea preveu la seva progressiva retirada del mercat per substituir-lo per altres de menys impacte ambiental. Per això s'han de donar unes mesures especials i concretes per al seu emmagatzematge.

El preu de venda al públic d'una bombona de 60 quilos de gas freó és d'aproximadament uns 7.000 euros, per la qual cosa és una matèria molt preada en el mercat il·lícit.

Gràcies a les tasques d'investigació, els agents van identificar diversos membres d'una mateix família que actuaven com un grup criminal.

Notícies relacionades

Finalment, els dies 4 i 5 d'abril van detenir quatre membres del clan a Barcelona i a Cornellà de Llobregat.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Temes:

Robatoris