ENTORN NATURAL

Vall d'Aran, un viatge al pur benestar

Amb bona part del territori per sobre dels 2.000 metres d'altura i la naturalesa en els quatre punts cardinals, aquest és el lloc perfecte per disfrutar d'un entorn vacacional tranquil i saludable

2
Es llegeix en minuts

Per a qui mai hi hagi estat, la Vall d’Aran és tot un món per descobrir. Els qui la coneixen i hi tornen saben les virtuts del seu saludable clima de muntanya, del qual el viatger disfruta en un entorn net i descongestionat, on hi ha també aigües termals medicinals, una àmplia oferta d’activitats i teràpies naturals, rutes de senderisme suau i productes de proximitat, entre altres avantatges que fan d’aquesta singular vall un enclavament ideal per als que busquen un turisme de pur benestar per restablir-se, posar-se en forma o, simplement, un espai per a la meditació i la relaxació.

En aquest escenari del Pirineu broten brolladors d’aigües sulfuroses riques en minerals a més de 30 graus, propietats que les fan excel·lents per combatre malalties respiratòries, reumàtiques i circulatòries. Autèntiques cures de salut per a cos i ment a través de diferents circuits termals on, a més d’eliminar toxines, es disfruten d’espectaculars vistes des de l’altura de les muntanyes.

Teràpies naturals i activitats

Més enllà de la recuperació física, als diferents centres ludicomedicinals de la vall, especialitzats en benestar mental, ioga i relaxació, s’ofereixen teràpies naturals i diversos programes per aconseguir l’equilibri físic i anímic. L’objectiu és que el visitant connecti amb si mateix i amb el medi natural per desintoxicar-se, recarregar piles i tornar com una persona nova.

L’entorn natural d’Aran, que té l’aigua i la riquesa d’espècies vegetals com a protagonistes, se suma a aquestes activitats incrementant els resultats de l’experiència. Exemple d’això són les impressionants cascades, els frondosos boscos d’arbres mil·lenaris i els circs glacials de llacs. El més espectacular és el de Colomers, al qual s’accedeix des dels Bahns de Tredòs, que, a 1.740 metres, és el balneari més alt d’Europa.

Aquests paisatges i una naturalesa en estat pur animen a la pràctica d’activitats com el senderisme suau. Més de 550 km de rutes senyalitzades, on cada un pot marcar-se la distància i la intensitat del recorregut, permeten conèixer, des de punts d’interès emblemàtics de la destinació fins als seus llocs més salvatges i inhòspits.

Gastronomia

Un turisme de benestar on no pot faltar la sana cuina de muntanya amb fonaments en receptes tradicionals. La gastronomia aranesa aprofita la qualitat dels recursos de la terra amb els seus productes de proximitat, que integren la, ja certificada, marca de garantia Vall d’Aran. Des de l’hort, la caça i la pesca arriben els ingredients dominants dels plats locals, que destil·len frescor i sabor autèntic.

Mes del benestar

Notícies relacionades

Durant el pròxim mes de setembre la Vall d’Aran proposa més de 100 activitats relacionades amb el món del benestar, que van des de classes de ioga en plena naturalesa, passejos guiats, cursos de cuina saludable...

Si el viatger busca un lloc ideal per millorar la condició mental i física, integrar hàbits i activitats saludables, alliberar l’ànima i tornar com una persona nova, aquest mes de setembre la Vall d’Aran és la destinació ideal.