Escapades

Divertir-se en família molt a prop de Barcelona

Natura, aventura, gastronomia i tota mena d’allotjaments de qualitat permeten disfrutar d’un territori molt divers que s’estén des del Mediterrani fins al Pirineu

Divertir-se en família molt a prop de Barcelona
3
Es llegeix en minuts

Barcelona és molt més que una destinació turística ideal per a les persones que viatgen en família. Petits i grans descobriran una gran varietat de llocs on divertir-se, viure aventures, jugar aprenent, fer esport i relaxar-se. A tot això, s’hi pot sumar una extensa oferta d’establiments i serveis turístics especialment preparats per fer més còmoda l’estada.

Allotjaments per al turisme familiar

Allotjaments per al turisme familiarEn un viatge, el primer que cal decidir és el tipus d’allotjament. A prop de Barcelona podreu disfrutar de la natura en cases de pagès ubicades en petits nuclis de població o enmig del camp, amb un servei de qualitat i gestionades pels seus propietaris. L’estada en aquest tipus d’establiments proporciona sempre una experiència interessant a petits i grans, perquè facilita el contacte amb el medi natural, la cultura, la història, la gastronomia, l’artesania i les activitats a l’aire lliure. I, a més, a molts dels establiments també admetran la vostra mascota.

El càmping és una altra bona opció per disfrutar en família del contacte directe amb la natura, allotjant-vos en establiments turístics que ofereixen un ampli ventall de serveis al client, així com activitats d’oci i esbarjo. Els càmpings de les comarques de Barcelona estan disseminats per tot el territori –costa, interior o muntanya– i ofereixen estades en botigues d’acampada i bungalous, caravanes i autocaravanes.

¡Passeu-ho bé en família!

¡Passeu-ho bé en família!A les comarques de Barcelona tenim molts plans per a tota la família. A les mines de Cardona, al Parc Cultural de la Muntanya de la Sal, descobrireu un món màgic observant la cristal·lització de la sal en forma d’estalactites. També us sorprendrà la visita guiada del Museu de les Mines de Cercs.

A Torrelles de Llobregat podeu visitar, a peu o a bord d’un trenet, Catalunya en Miniatura, un espai per passejar i admirar les maquetes realitzades amb tot detall dels monuments més emblemàtics del país. I just al costat, podreu recórrer el Bosc Animat, un bosc aeri d’aventures, i aprofitar per llançar-vos en tirolina.

Al Museu del Ferrocarril de Catalunya, a Vilanova i la Geltrú, pujareu al primer tren que va circular a la península Ibèrica. I a Vilafranca del Penedès, per conèixer les tradicions més arrelades, val la pena visitar la Casa de la Festa Major, amb materials i figures dels gegants i capgrossos, els diables i els «castellers». Trepitjar raïm o fer un tomb en 4x4 entre vinyes són altres alternatives molt emocionants.

Natura i aventura a l’interior

Natura i aventura a l’interiorSi us endinseu cap a l’interior, el ventall de possibilitats s’articula entorn del patrimoni natural i cultural. Castells, monestirs, mines subterrànies, complexos industrials, passejos en burro, vols en globus aerostàtic i descens de rius en piragua, entre d’altres, són una bona excusa per descobrir aquest territori en família.

Més de 100.000 hectàrees protegides i 12 espais naturals amb muntanyes no gaire altes permeten tot tipus de rutes, on trobareu establiments relacionats amb la flora i la fauna, que també organitzen activitats per a nens. Un dels més visitats és el Parc Natural del Montseny, on passejar en família envoltats de bosc resulta molt agradable i accessible per a tothom. I per a famílies acostumades al senderisme, al Pirineu Barcelona, la comarca del Berguedà, a l’extrem de la demarcació però a tan sols hora i mitja en cotxe, us ofereix un dels parcs més extensos de Catalunya, amb nombroses rutes d’alta muntanya. Es tracta del Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb l’emblemàtica muntanya del Pedraforca, i un lloc molt curiós: les Fonts del Llobregat, a la població de Castellar de n’Hug, on l’aigua del riu brolla de manera abundant i natural de la mateixa roca.

Notícies relacionades

 Més informació a www.barcelonaesmoltmes.cat/es/ 

Compromís amb la sostenibilitat