L’Audiència de Barcelona rebutja per tercera vegada la llibertat de Dani Alves
4
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Audiència de Barcelona ha rebutjat per tercera vegada la llibertat de l’exjugador del FC Barcelona Dani Alves, acusat de la presumpta violació d’una jove de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona, la nit del 30 al 31 de desembre del 2022. El tribunal ha desestimat d’aquesta manera la petició d’excarceració plantejada per la defensa de l’exfutbolista, que va argumentar que la consignació al jutjat, per ordre de la jutge que va instruir el cas, de 150.000 euros per pagar una eventual indemnització a la víctima havia de ser considerada com un atenuant molt qualificat de reparació del dany. Per aconseguir aquesta qualificació jurídica, l’advocada Inés Guardiola, que representa l’esportista brasiler, va instar que aquesta quantitat fos entregada ja a la víctima. Aquest fet, segons la seva opinió, hauria de rebaixar la possible condemna a l’esportista brasiler fins a menys de dos anys de presó.

Alves està empresonat des del 20 de gener per la presumpta agressió sexual. Tant la jutge com l’Audiència de Barcelona li van denegar la llibertat des de llavors en dues ocasions, al considerar que hi havia risc de fuga per la capacitat econòmica que té l’exfutbolista i la seva falta d’arrelament a Espanya. En aquesta tercera ocasió, la defensa va canviar d’estratègia. No obstant, no li ha donat resultat i els magistrats han rebutjat el seu raonament. Era una missió complicada que l’exjugador sortís del centre penitenciari davant la perspectiva que el judici es pugui celebrar d’aquí poc temps.

Després de la presentació per part del fiscal del seu escrit de qualificació, en el qual sol·licita nou anys de presó, 10 de llibertat vigilada i el pagament d’una indemnització de 150.000 euros, ara s’està pendent que compleixi aquest tràmit processal l’acusació particular, que exerceix l’advocada Ester García en nom de la víctima. Després, li tocarà el torn a la defensa i, posteriorment, el tribunal acordarà l’assenyalament del judici.

En un minúscul lavabo

Els fets es remunten a finals de desembre, quan Alves va viatjar a Espanya després de l’eliminació del Brasil de la Copa del Món de Qatar per descansar amb la seva dona, Joana Sanz, abans d’incorporar-se a les files del mexicà Club Universidad Nacional, conegut com a Pumas. El jugador es va quedar a les Canàries mentre la seva dona cuidava la seva mare, que havia ingressat en una residència. El 30 de desembre, l’exfutbolista va volar a Barcelona. Aquell dia va trucar el seu amic Bruno i van quedar per sopar. Van encarregar taula en un restaurant i després van acudir a la discoteca Sutton, al carrer de Tuset. Es van asseure en una taula, la número 6, del reservat denominat Moet, que té accés a una ‘suite’ sense càmeres que disposa d’un lavabo minúscul al costat de l’entrada.

Sobre dos quarts de tres d’aquella matinada, la víctima, acompanyada de la seva cosina i una amiga, va entrar a la discoteca. Les tres es van dirigir a la sala general i, després, van accedir a la zona reservada, després de ser convidades per unes persones que es trobaven allà. Alves i el seu acompanyant s’hi van fixar i van demanar a un cambrer que convidés les joves a prendre una copa de xampany amb ells. Primer, les dones van rebutjar la invitació, si bé, davant la insistència, van acudir a la taula on es trobava Alves amb el seu amic.

Notícies relacionades

El jugador va convidar les dones a una copa de xampany. Durant uns minuts, van estar els cinc ballant i parlant. Segons la fiscalia, Alves va estar «pendent» de la víctima, «abraçant-la i acostant-se a ella». En dues ocasions, situat al seu darrere, li va agafar la mà i la va acostar al seu penis, per la qual cosa la jove la va apartar ràpidament a l’adonar-se de les seves intencions.

Al cap d’uns minuts, cap a les 3.42 hores, incideix l’acusació pública, l’exfutbolista es va dirigir a la porta que dona accés a la denominada ‘suite’ i va accedir a l’interior. Dos minuts després va sortir per la porta esmentada i va indicar a la víctima que se li acostés. La jove va anar cap a l’entrada. Alves li va cedir el pas. Ella, segons l’escrit del fiscal, no sabia on anava i l’exfutbolista la va introduir al petit lavabo que es troba al passadís. Al veure’s en aquell cubicle, la dona va demanar a l’exjugador que la deixés sortir. Però, manté l’acusació pública, l’hi va impedir. «Amb ànim lasciu i una clara intenció de satisfer els seus desitjos sexuals», precisa la fiscalia, Alves es va asseure damunt la tapa del lavabo i va agafar amb força la noia per la cintura, va fer que s’assegués a sobre seu i li va aixecar el vestit. Davant la negativa de la víctima, segueix el fiscal, el processat va mantenir una actitud «despectiva» cap a ella.