La caiguda d’un ídol

La fiscalia demana nou anys de presó per a Alves: va exigir a la víctima que li digués «soc la teva puteta»

La fiscalia demana nou anys de presó per a Alves: va exigir a la víctima que li digués «soc la teva puteta»

ARCHIVO

4
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fiscalia de Barcelona ha reclamat nou anys de presó per a l’exjugador del FC Barcelona, Dani Alves, per la presumpta agressió sexual amb penetració –és a dir, violació– la nit del 30 al 31 de desembre del 2022 a la discoteca Sutton. L’acusació pública també sol·licita 10 anys de llibertat vigilada i una indemnització de 150.000 euros per a la víctima, una noia de 23 anys, quantitat que ja ha sigut consignada pel futbolista al jutjat. Segons l’escrit, l’afectada reclama aquesta quantitat. L’Audiència de Barcelona ha ratificat en dues ocasions l’empresonament de l’astre brasiler dictat per la jutge del cas el 20 de gener. Després de l’escrit de la fiscalia, que s’ha oposat de nou a la seva llibertat, ara és el torn de l’acusació particular, exercida en nom de la víctima per l’advocada Ester García, i més tard arribarà el de la defensa del futbolista.

Alves va viatjar a Espanya després de l’eliminació del Brasil de la Copa del Món de Qatar per descansar amb la seva dona, Joana Sanz, abans d’incorporar-se a les files del mexicà Club Universitat Nacional, conegut com a Pumas, on militava. El jugador es va quedar a les Canàries mentre la seva dona cuidava la seva mare, que havia ingressat en una residència. El 30 de desembre, l’exfutbolista va volar a Barcelona. Aquell dia va trucar al seu amic Bruno i van quedar per sopar. Van encarregar taula en un restaurant i després van acudir a la discoteca Sutton, al carrer de Tuset. Es van asseure en una taula, la número 6, del reservat denominat Moet i que dona accés a una ‘suite’ sense càmeres, que disposa d’un lavabo minúscul al costat de l’entrada.

Sobre les 2.30 hores d’aquella matinada, la víctima, acompanyada de la seva cosina i una amiga, va accedir a la discoteca. Les tres es van dirigir a la sala general i, després, van accedir a la zona reservada Moet al ser convidades per unes persones que eren allí. Alves i el seu acompanyant es van fixar en elles i van demanar a un cambrer que convidés les noies a prendre una copa de xampany amb ells. Primer, les dones van rebutjar la invitació, si bé, davant la insistència, van acudir a la taula on es trobava Alves amb el seu amic.

La mà a l’entrecuix

El jugador va convidar cadascuna de les dones a una copa de xampany. Durant uns minuts, van estar els cinc ballant i parlant. Segons la fiscalia, Alves va estar «pendent» de la víctima, «abraçant-la i acostant-se a ella», i en dues ocasions, estant situat darrere d’ella, li va agafar la mà i la va acostar a la zona del penis, i la noia va apartar ràpidament la mà a l’adonar-se de les seves intencions.

Notícies relacionades

Al cap d’uns minuts, cap a les 3.42 hores, incideix l’acusació pública, l’exfutbolista es va dirigir a la porta que dona accés a la denominada ‘suite’ i va accedir al seu interior. Dos minuts després va sortir per aquella porta i va indicar a la víctima que acudís on era ell. La noia va anar cap a la porta. Alves li va cedir el pas. Ella no sabia on anava. L’exfutbolista la va introduir al petit lavabo que es troba al passadís. Al veure’s en aquell cubicle, la dona va demanar a l’exjugador que la deixés sortir. Però ell l’hi va impedir. «Amb ànim lasciu i una clara intenció de satisfer els seus desitjos sexuals», precisa la fiscalia, l’exfutbolista es va asseure damunt la tapa del lavabo i va agafar amb força la noia per la cintura, va fer que s’assegués a sobre seu i li va aixecar el vestit. Davant la negativa de la víctima, el processat va mantenir una actitud «despectiva» cap a ella.

Va ser llavors, segons el fiscal, que Alves es va abaixar els pantalons, va estirar els cabell de la víctima, a qui va fer caure a terra de genolls, i va intentar obligar-la a practicar-li una fel·lació, cosa que no va aconseguir. La dona s’hi va resistir i l’exjugador li va clavar diverses bufetades a la cara mentre li exigia en múltiples ocasions que digués «soc la teva puteta». La noia reiteradament va sol·licitar a l’exesportista que la deixés anar, que volia sortir d’allà, però ell no l’hi va permetre. La víctima, remarca l’acusació pública, al trobar-se en aquesta situació i en aquell petit lavabo sense possibilitat de sortida i «davant l’actitud violenta» de l’astre brasiler, es va sentir «impressionada i sense capacitat de reacció». Va arribar a sentir que li faltava l’aire per la situació «d’angoixa i terror davant el que estava vivint». Davant la negativa de la noia de practicar-li una fel·lació, Alves la va aixecar del terra, la va col·locar al passamà d’esquena a ell i li va grapejar tot el cos. Al final, el futbolista va col·locar la noia inclinada sobre el lavabo, on la va penetrar vaginalment amb el penis fins a ejacular, «sense utilitzar preservatiu i sense el seu consentiment». La víctima pateix actualment estrès posttraumàtic.