Educació a Catalunya

Cambray anuncia aires condicionats en alguns instituts a partir del curs vinent

El conseller d’Educació ha explicat que començarà per climatitzar «algun espai» dels instituts a les zones més afectades per les onades de calor, sense detallar el nombre de centres

A1-170111789.jpg

A1-170111789.jpg / ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller Josep Gonzàlez-Cambray ha reconegut aquest divendres en una entrevista al programa ‘Els matins’ de TV-3 que les escoles i instituts catalans no estan preparats per a les onades de calor. «Ni ho estan ara ni ho han estat mai», ha justificat abans d’afirmar que el seu departament està desplegant un pla d’actuacions «a curt, mitjà i llarg terminis». «De cara al curs 2023-2024 començarem a climatitzar algun espai d’alguns instituts, una mesura que no s’havia pres mai fins ara», ha assegurat el conseller, que ha especificat que començaran pels instituts perquè les escoles de primària són competència dels ajuntaments.

Notícies relacionades

Malgrat que no ha ofert més detalls sobre l’actuació –no ha aclarit ni el nombre de centres pels quals començaran ni la inversió que implica l’operació–, ha remarcat que la primera actuació no és climatitzar –és a dir, instal·lar aire condicionat– en tot l’institut, sinó crear sales refrigerades, una mena de refugis climàtics. També ha afegit que autoritzaran als ajuntaments a fer el mateix als centres de primària.

El conseller Gonzàlez-Cambray ho ha anunciat avui, després d’haver comunicat ahir que el curs escolar 2023-2024 començarà el 6 de setembre en infantil, primària i ESO i el 12 en batxillerat i formació professional, una notícia que va causar irritació entre els sindicats perquè la taula sindical s’havia de reunir avui precisament per triar la data.