Tornada a l’escola

El curs escolar 2023-2024 començarà el 6 de setembre a Catalunya

La formació professional i el batxillerat arrencaran el 12 de setembre

El curs escolar 2023-2024 començarà el 6 de setembre a Catalunya

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Estava clar que el curs escolar 2023-2024 a Catalunya començaria la primera setmana de setembre, en el marc de la decisió presa l’any passat pel Govern de la Generalitat d’avançar definitivament l’inici de curs. Faltava determinar-ne la data exacta. Aquesta ja ha transcendit: la tornada a l’escola serà el dimecres 6 de setembre a l’educació infantil, a primària i a l’ESO.

L’alumnat d’educació postobligatòria (formació professional, batxillerat i ensenyament professional d’arts plàstiques i disseny) començarà una mica més tard: el 12 de setembre, i la resta d’estudis, el 18 de setembre.

Així ho ha anunciat a primera hora d’aquest dijous el Departament d’Educació en un correu electrònic enviat a les direccions dels centres escolars al qual ha tingut accés aquest diari. En el correu, firmat pel conseller Josep Gonzàlez-Cambray, aquest assegura que la concreció del calendari ha sigut fruit d’un procés «amb la participació de tots els agents», afirmació que ha causat irritació entre els sindicats de professors i mestres, que retreuen al Departament d’Educació que anunciï la data aquest dijous en roda de premsa [està convocada a les 11.30 hores], mentre la taula sindical està convocada per a demà, divendres.

El curs començarà a jornada completa, això és, en horari lectiu de matí i tarda. Un canvi respecte al curs passat, que Educació va apostar per la jornada reduïda i amb una oferta de tardes d’oci educatiu. Aquelles tardes van resultar ser un fiasco, amb crítiques generalitzades per part de tota la comunitat educativa –docents, sindicats i famílies–, que les va qualificar d’«aparcanens» «sense contingut pedagògic», que va obrir la bretxa entra la pública i la concertada (que va començar el curs ja matí i tarda), i això ha fet que la conselleria corregís aquest moviment.

«Començar el curs la primera setmana de setembre és una bona mesura per a l’alumnat, especialment per a l’alumnat vulnerable. I, per millorar la qualitat de l’educació i la tasca docent, el curs començarà en horari educatiu complet», assenyala el conseller en aquest correu electrònic.

Últim dia: 21 de juny

Notícies relacionades

Quant a la finalització del curs, el curs 2023-2024 finalitzarà el 21 de juny per a infantil, primària i secundària obligatòria, i el 17 de juny a batxillerat i a l’FP.

«Aprofito l’ocasió per agrair-te, una vegada més, el teu treball i per desitjar-te un bon final de trimestre», així conclou la missiva el conseller.