Investigació en marxa

Dues càmeres mostren que Alves no era al lavabo quan la víctima va entrar al reservat

  • EL PERIÓDICO reconstrueix els instants anteriors a l’agressió sexual a partir de dues imatges captades pel sistema de videovigilància de la discoteca Sutton

Dues càmeres mostren que Alves no era al lavabo quan la víctima va entrar al reservat

El Periodico

5
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dues càmeres del sistema de videovigilància de la discoteca Sutton van captar la silueta del futbolista Dani Alves al costat de la porta del reservat on es troba el lavabo de la suposada violació, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. Són dues imatges que no són clares però que tot i així poden resultar decisives.

La defensa d’Alves, a l’escrit presentat pel seu segon advocat, Cristóbal Martell, afirma que és la jove de 23 anys la que es dirigeix al lavabo quan el futbolista ja es troba a l’interior. Però aquestes dues imatges capten una sabatilla blanca i una samarreta del mateix color que la que porta Alves al marc de la porta. És a dir: Alves no és al lavabo quan la jove s’adreça cap al reservat, sinó que està dempeus al costat de la porta del reservat, una ubicació des de la qual hi pot haver el contacte visual entre ell i la víctima, com sempre ha declarat aquesta segona.

La jove manté que aquella nit no va entrar al lavabo pel seu compte ni quan Alves ja es trobava a l’interior. El que la denunciant ha relatat tant en seu policial com judicial és que va accedir a entrar al reservat i després al lavabo d’aquest espai perquè Alves, de forma insistent, li va demanar que el seguís. EL PERIÓDICO reconstrueix amb infogràfics la seqüència immediatament anterior als fets denunciats.

Abans de la violació

Falten pocs minuts per a les quatre de la matinada del 30 de desembre. Alves, un amic d’Alves i tres joves ballen a la taula 6 de la zona VIP de la discoteca Sutton de Barcelona. Les tres joves són la víctima i les seves dues amigues. Alves havia enviat un cambrer en dues ocasions perquè les tres dones acceptessin reunir-se amb ell i amb el seu amic en aquest espai reservat. La víctima i una amiga explicaran que mentre ballen en aquells instants previs a la suposada violació es produeixen els primers tocaments del futbolista. 

A les 03.42 hores, Alves entra en un espai reservat conegut a Sutton com la ‘suitte’. A la ‘suitte’ s’hi accedeix a través d’una porta ubicada al costat de la taula número 6, en la qual es troba el grup. Aquesta porta condueix a unes escales estretes que pugen a una tarima superior i vidrada on hi ha –o hi havia– un sofà i una taula. El vidre, a més, permet veure des de l’interior d’aquesta ‘suitte’ la pista de ball però no al revés. Alves i la víctima no pugen a aquesta part superior. Abans d’arribar a aquestes escales, a mà esquerra després de creuar la porta de l’habitacle reservat, hi ha el minúscul lavabo on té lloc la suposada violació

Així descriu la seqüència el lletrat Martell en el recurs presentat contra la presó preventiva decretada contra Alves el 20 de gener i sobre el qual l’Audiència de Barcelona respondrà en les pròximes hores: «Alves entra a la porta del lavabo situat, com diem, a l’esquerra de la imatge i sense que hi torni a aparèixer, als dos minuts (03.44), la denunciant, després d’estar durant aquell temps parlant amb les seves dues amigues i un cambrer, es dirigeix cap a aquesta porta i hi entra sense que Alves li franquegi el pas o obri la porta. Les imatges parlen soles. Així va ser». 

Martell manté d’aquesta manera que Alves ja es troba dins del lavabo quan la jove hi accedeix. És a dir, Martell assegura que la jove va obrir pel seu compte la porta del reservat i, després, la del lavabo.

Alves ha donat tres versions diferents per defensar-se de la denúncia de violació. En l’última, el que va relatar en seu judicial, després de veure’s acorralat per la fiscalia, l’advocada Ester Garcia i la jutge Anna Marín, va ser que ell es trobava al lavabo, assegut al vàter fent les seves necessitats, quan la jove va entrar pel seu compte i li va practicar una fel·lació.

Aquesta versió no quadrava ja amb l’informe de lesions que presenta la víctima al genoll, ni tampoc amb les empremtes dactilars detectades per la policia científica, que per la seva ubicació projecten una seqüència de moviments diferent de l’oferta per Alves, ni, per descomptat, amb els resultats de les anàlisis de l’ADN: es van trobar restes de semen d’Alves a la vagina de la víctima. I les dues imatges captades per les dues càmeres poden desmentir també que Alves es trobés dins del lavabo quan la víctima acudeix a reunir-se amb ell al reservat.

Una de les càmeres capta una sabatilla blanca junt amb el marc de la porta i l’altra mostra un tors, també a l’entrada del reservat de la ‘suitte’. Atès que dins d’aquest reservat no hi havia ningú més, aquesta sabatilla i aquesta samarreta, que són del mateix color que els que vesteix Alves aquella nit, indiquen que quan la jove es dirigeix al reservat, el futbolista no és al lavabo, sinó dempeus a la porta d’aquest.

Notícies relacionades

La denunciant, segons va relatar als Mossos dos dies després dels fets i en seu judicial, el 20 de gener, va veure Alves fer-li gestos insistentment perquè anés on ell es trobava. Finalment va accedir a seguir-lo. Va entrar al reservat i el va seguir a través d’una porta que no sabia cap a quin lloc conduïa. La jove va declarar que al descobrir que era un lavabo en va voler sortir. Però que Alves l’hi va impedir.

Després, segons la seva denúncia, Alves es va asseure al lavabo i a ella se la va asseure a sobre per la força. Ella li va demanar que parés i li va suplicar que la deixés marxar. Ell s’hi va negar. La va tirar a terra, la va agafar pel coll, la va bufetejar i va intentar que li fes una fel·lació per la força –a la qual cosa ella es va negar–. Després la va aixecar, la va col·locar contra el rentamans i, finalment, la va posar contra el vàter i la va violar fins ejacular.