Entre el 7 i el 9 de juny

Les Proves d’Accés a la Universitat s’avancen una setmana a Catalunya

  • La prematrícula haurà de fer-se entre el 17 de febrer i l’1 de març

Les Proves d’Accés a la Universitat s’avancen una setmana a Catalunya
2
Es llegeix en minuts
EFE

Aquest any a Catalunya les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) s’avançaran una setmana respecte a altres anys i es faran entre els dies 7 i 9 de juny.

A l’espera de la publicació definitiva al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), les dates de la selectivitat i de les Proves d’Aptitud Pedagògica (PAP) per als estudiants que vulguin matricular-se en graus d’educació apareixen al Canal Universitats de la Generalitat, una web que reuneix tota la informació sobre l’accés a la universitat.

Segons informa aquest canal els estudiants, la prematrícula de les PAU començarà el mes vinent, entre el 17 de febrer i l’1 de març, la matrícula s’ha fixat entre el 15 i el 26 de maig i els resultats dels exàmens es faran públics el 22 de juny.

La matrícula per als alumnes titulats de batxillerat en anys anteriors es podrà fer entre el 2 i l’11 de maig. La sol·licitud de revisió de l’examen, entre el 22 i el 26 de juny, i els resultats de revisió es faran públics el 6 de juliol; des d’aquell dia i fins al 10 de juliol es podrà sol·licitar veure els exercicis.

Com anys anteriors

Aquesta edició de les PAU serà anàloga a les anteriors, ja que la implantació d’una nova selectivitat més competencial i menys memorística començarà de manera gradual el 2024 per aplicar-se plenament el 2028.

Inicialment, la selectivitat plantejava un període transitori d’aplicació que havia de començar el curs 2023-24 per arribar al 2026-27 amb la prova definitiva, en què l’exercici de maduresa suposés el 75% de la nota, i substituís les matèries comunes.

Finalment, es preveu que la nova selectivitat arribi l’any 2028 i que la prova de maduresa valgui el 60% de la nota total.

Per a aquest curs, els alumnes seguiran amb l’avaluació de la selectivitat per matèries i s’ha descartat l’exercici de maduresa.

En aquesta edició de les PAU, el dimecres 7 de juny els estudiants hauran d’afrontar els exàmens de les matèries obligatòries de llengua castellana i literatura i llengua estrangera i podran triar entre les optatives d’anàlisi musical, ciències de la terra i de medi ambient, cultura audiovisual, física i geografia.

Per al dijous 8 de juny hi ha previst l’examen de la matèria obligatòria d’història i de les optatives de dibuix artístic, llatí, matemàtiques, dibuix tècnic, història de l’art, història de la filosofia, literatura castellana i química.

El divendres 9 de juny, últim dia dels exàmens, es faran els exàmens de la matèria obligatòria de llengua catalana i literatura i de les optatives d’electrotècnia, fonaments de les arts, grec, matemàtiques aplicades a les ciències socials, biologia, disseny, economia de l’empresa, literatura catalana i tecnologia industrial.

Notícies relacionades

Les Proves d’Aptitud Pedagògica (PAP) per accedir als graus d’Educació es faran el 15 d’abril i les dates previstes per a la matrícula són del 17 de febrer a l’1 de març.

La convocatòria extraordinària de les PAU tindrà lloc entre els dies 5 i el 7 de setembre i els resultats es faran públics el dia 18 d’aquell mes.