Successos

Parla la mare de la dona alliberada a Terrassa: «¿Quina justícia deixa lliure un segrestador?»

  • La família de la víctima manté que els habitants de la barraques de les Fonts van amagar la dona sota amenaces per impedir que els Mossos la trobessin

  • El jutge deixa en llibertat amb càrrecs el presumpte segrestador de Terrassa i imposa una ordre de protecció a la víctima

A1-161539971.jpg

A1-161539971.jpg / ANNA MAS TALENS (EPC)

3
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«No estic tranquil·la sabent que ell és al carrer. ¿Quina justícia és aquesta que deixa lliure un segrestador? Aquí hi ha una impunitat tremenda», diu queixant-se a EL PERIÓDICO la mare de la dona que dimarts va ser alliberada pels Mossos d’Esquadra d’un presumpte segrest en una cabana del barri de les Fonts de Terrassa. L’acusat està en llibertat amb càrrecs des de dijous. El jutge ha imposat una ordre d’allunyament de 500 metres respecte a la víctima, a més de prohibir-li la sortida del país i obligar-lo a personar-se als jutjats de Terrassa cada setmana. «Estem destrossats», explica la mare.

Segons el relat de la mare de la denunciant, que demana mantenir-se en l’anonimat, aquesta dona de 35 anys va ser raptada per la força el dissabte 26 de novembre. El presumpte segrestador, sempre segons la família, era un home amb qui havia mantingut relacions però que en l’actualitat no tenien cap contacte. Va passar una setmana, afirma, i la víctima continuava sense donar senyals al seu mòbil. «Ell l’hi va apagar», explica la mare. Fins al dilluns 5 de novembre. La dona és incapaç de recordar l’hora, però explica que la seva filla li va enviar un SMS pel mòbil.

«La van amagar perquè no la trobessin»

«Deia que l’havien raptat a les Fonts en una cabana», explica la mare, referint-se al missatge que la va alertar del segrest. Una versió que els Mossos confirmen. Els agents de Terrassa van atendre l’avís de la mare aquell mateix dilluns i van intentar trobar la dona, sense èxit. «La policia va anar-hi dilluns a la nit, ja era fosc i no hi havia res que fes llum. El noi que l’havia segrestat la va treure de la cabana i la va amagar en una altra barraca que hi ha a la zona amb l’ajuda dels seus habitants. La van amenaçar amb un ganivet perquè no cridés o li farien molt mal», explica la mare. És per això, diu, que aquell dia els Mossos no la van localitzar, una afirmació que el cos confirma. «El primer intent va ser infructuós», expliquen des del cos.

«Ha sigut un infern, quan vaig escoltar la meva filla... Allò semblava una pel·lícula de terror o pitjor. La va violar i la va pegar», segueix explicant la mare, que afirma que la seva filla està destrossada físicament i psicològicament. Parla de cops i suposades pallisses i d’un mal emocional molt difícil de reparar. «No està bé», assegura. En la seva declaració als jutjats dijous, la víctima també va explicar que el seu segrestador la va drogar, que la va obligar a prendre diazepam.

L’acusat nega els fets

Notícies relacionades

Un relat que l’acusat, Eloy López, nega completament. Ho va fer ahir en seu judicial i ho ha tornat a fer avui a aquest diari. «És tot mentida, ha volgut anar en contra meu», diu l’home, queixant-se, i afirma que tant ell com la víctima estaven enamorats. Segons la versió de l’acusat, el dissabte 26 de novembre la víctima va pujar a la seva bici de manera totalment voluntària. Van arribar a la seva barraca i van estar vivint allà 10 dies. «Hi ha testimonis del bar i dels supermercats que ens van veure junts. Anàvem a tot arreu, no estava tancada», explica López. Diu que ella va enviar un missatge a la seva mare d’amagat dilluns i que la víctima va maquinar que havia sigut raptada. Segons la seva versió, ella s’havia oblidat de comparèixer en una visita dels seus fills i, si no hi anava, manté, els donarien en adopció.

T. és la segona dona alliberada després d’un segrest a la zona de barraques al voltant del barri de les Fonts (Terrassa). L’octubre del 2019, una dona de 24 anys va ser raptada al mateix lloc. El seu agressor està tancat a la presó de Lledoners, segons expliquen els pares d’aquest a EL PERIÓDICO. Els veïns del lloc no se’n fien i, morts de por, demanen un desallotjament urgent. L’ajuntament ha obert un expedient disciplinari per desallotjar-los, però admet que sense el consentiment del propietari el procés es pot allargar.