Al barri de les Fonts

Així és la barraca del presumpte segrest sexual de Terrassa

  • Un espai llardós, pestilent, sense electricitat i envoltat de vegetació: EL PERIÓDICO visita la cabana ubicada en un solar del barri de les Fonts de Terrassa on haurien passat els fets

  • El jutge deixa en llibertat provisional el presumpte segrestador, imposa una ordre de protecció a la víctima i remet la causa al jutjat de violència contra la dona

A1-161539971.jpg

A1-161539971.jpg / ANNA MAS TALENS (EPC)

4
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una cadira de platja, un matalàs brut amb taques de color negre i un munt d’escombraries escampades al voltant. És el que es veu a l’arribar a la cabana on una dona d’uns 30 anys va ser presumptament segrestada durant 10 dies al barri de les Fonts, als voltants de Terrassa. La cabana està construïda amb diverses fustes i una lona de plàstic que funciona com a sostre. A l’obrir un tros de fusta que fa de porta, s’entreveu una habitació llardosa on la víctima afirma que va ser tancada. Té una cuina de gas, un llit amb llençols grocs, és plena de cables, paquets de tabac, roba bruta, ampolles de plàstic i fustes escampades per terra, regades per una pudor a defecació que ho impregna tot. És un munt d’escombraries acumulades que dimecres va visitar la unitat científica dels Mossos d’Esquadra per analitzar l’escena del presumpte crim. Aquest és l’infern on, presumptament una dona va ser tancada i sotmesa de manera constant a agressions sexuals i pallisses.

El presumpte segrestador ha declarat aquest dijous davant el jutge de guàrdia de Terrassa, junt amb dos testimonis i la víctima. El jutge l’ha deixat en llibertat provisional, però li ha retirat el passaport, li prohibeix sortir del país i l’obliga a presentar-se una vegada a la setmana als jutjats de Terrassa, a l’espera del que determinin les proves del laboratori de la policia científica dels Mossos, que dimecres passat van estar analitzant la barraca on va passar tot. A més, ha imposat una ordre de protecció a la víctima: no pot posar-s’hi en contacte ni acostar-s’hi a 500 metres.

El cas ha sigut remès al jutjat de violència de la dona, ja que el jutge ha acreditat una relació afectiva entre la víctima i el segrestador.

Segons expliquen dos testimonis, la víctima és una dona d’uns trenta anys d’ètnia gitana i mare de quatre fills. La seva mare explica a aquest diari que la seva filla va desaparèixer de Terrassa el 26 de novembre. «Des d’aleshores no tenia notícies seves fins que dimarts passat em va enviar un whatsap amb la localització de la cabana i els Mossos la van trobar», explica la mare. Afegeix que ella vivia a Terrassa amb la seva família i que coneixia el que va ser el seu segrestador, un home de 35 anys anomenat Iroy, però, a diferència del que ha dit el jutge, la mare nega que haguessin sigut parella.

Raptada «per força»

La família explica que la noia va ser tancada «per força». «Aquest noi es dedica a buscar entre els contenidors: la va veure per Terrassa, la va agafar per força i se la va emportar», diu la mare de la víctima. Explica que aquests 10 dies tancada l’agressor no només la va violar, sinó que l’ha sotmès a pallisses constants. «La violava i li pegava, està plena de blaus», continua.

L’Iroy, el presumpte maltractador, fa tres anys va sortir de la presó després de cometre uns quants robatoris, segons expliquen els habitants de les barraques de les Fonts que el coneixien. De fet, acumula més de cinquanta antecedents policials. Llavors, no tenia vivenda ni família a qui acudir, ja que la seva exparella l’havia deixat. Es va posar a viure en una casa ocupada de les Fonts i, quan el van desallotjar, va decidir construir la seva barraca en un solar abandonat al mateix barri. Aquestes mateixes fonts expliquen que havia estat enganxat a l’heroïna, però que els últims anys havia deixat de consumir. A la barraca no hi ha restes de xeringues.

Segons fonts policials, la víctima hauria explicat en la seva declaració que coneixia l’Iroy i que ell l’havia segrestat i portat per força fins a la seva barraca. Al llardós lloc, sempre segons la seva versió, hi va ser sotmesa no tan sols a la clausura, sinó a constants agressions sexuals i físiques. Va aconseguir escapar d’aquest l’infern dimarts passat, quan va poder avisar la seva mare a través d’un missatge de WhatsApp en què va enviar la ubicació del lloc on estava amagada. Els Mossos la van alliberar al migdia.

Notícies relacionades

Avui, les rodes d’un patinet que fan de pany exemplifiquen les condicions en què aquesta dona va ser tancada. Una nevera enmig del no-res, la brutícia que s’expandeix per les parets i la roba estesa als voltants mostren com és d’insalubre aquest lloc. El presumpte agressor té fills. Diversos peluixos i ninots, a més d’un cistell de plàstic de Halloween, estan col·locats estratègicament entre les branques d’un pi. Una imatge esgarrifosa i completada per les joguines que s’hi amunteguen. L’espai no té electricitat ni tampoc calefacció. El presumpte segrestador s’escalfava amb fusta. Hi ha troncs cremats i cendres que així ho testifiquen.

Fa anys que els veïns de les Fonts denuncien el mal estat del solar i reclamen un desallotjament d’urgència. «L’ajuntament ho sap, però en fa cas omís», insisteixen els veïns, que prefereixen no identificar-se per por de represàlies. «És un lloc molt perillós, tenim molta por», afegeixen. Aquest seria el segon segrest sexual que passa en aquest solar abandonat en menys de tres anys.