Estalvi energètic

Girona pren mesures per reduir l’ús d’aigua per alerta de sequera

L’administració ha acatat que per portar a terme les tasques de neteja es mantindran i potenciaran altres tècniques com l’escombrada

  • Sequera a Catalunya: Així afectaran les restriccions d’aigua a Barcelona

Girona pren mesures per reduir l’ús d’aigua per alerta de sequera

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Girona ha començat a aplicar les mesures dictades per l’ACA per reduir l’ús d’aigua davant l’alerta per sequera decretada, la conca del Ter i el pantà Darnius-Boadella. De la mateixa manera, limitaran la neteja de la via amb aigua a casos que representin un risc per a la salubritat pública.

Per aquesta raó, l’administració ha acatat que per portar a terme les tasques de neteja es mantindran i potenciaran totes les altres tècniques, com és l’escombrada.

De fet, està prohibit utilitzar l’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire. La preocupació ha incrementat a la ciutat davant aquestes noves mesures i és que l’estany del parc del Migdia no s’omplirà més i el cabal de la sèquia Monar es mantindrà molt reduït una vegada acabades les obres de reparació.

En la mateixa línia es troben les fonts ornamentals, que es mantindran obertes només en casos on hi hagi circuit de recirculació de l’aigua.

D’altra banda, i segons la normativa, el reg de jardins i zones verdes haurà de fer-se sol en l’horari de menys insolació, és a dir, de les 20 a les 8 hores.

Quant al reg dels jardins particulars, es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada setmana.

Notícies relacionades

A tot això, el regidor de Sostenibilitat del consistori, Martí Terés, ha fet una crida a la ciutadania per tal d’actuar amb «responsabilitat» i «intentar reduir el consum en tots els àmbits, especialment en els no essencials, per així evitar o retardar al màxim possible noves mesures restrictives en cas que no plogui»

Finalment, segons dicta l’ACA, el consum d’aigua potable per habitant no pot superar els 250 litres per dia i Girona es troba de mitja per sota d’aquest valor.