Enlluernaments

La DGT prohibeix l’ús d’aquestes ulleres de sol

El millor és utilitzar ulleres de sol polaritzades i amb vidres de color verdós, gris o marró

La DGT prohibeix l’ús d’aquestes ulleres de sol
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Trànsit (DGT) sovint publica recordatoris i consells per a una conducció segura. Alguns tenen a veure amb el fet de portar ulleres de sol al volant.

Les ulleres de sol no només no estan prohibides per conduir, sinó que són una recomanació. Segons diverses publicacions de la revista de la DGT, utilitzar ulleres de sol ajuda a reduir la fatiga visual i a evitar enlluernaments o problemes de visió per un excés de llum solar.

De fet, el 5% dels accidents de trànsit a Espanya succeeixen per enlluernament durant l’alba o al capvespre, i les ulleres de sol poden ajudar a prevenir-los. Tanmateix, s’estima que al voltant del 20% dels conductors no les utilitzen mai. 

¿Quines són les ulleres de sol més adequades per conduir? La DGT recomana anar a una òptica per comprar-les, ja que allà els seus professionals podran aconsellar millor. 

També apunta que el millor és utilitzar ulleres de sol polaritzades i amb vidres de color verdós, gris o marró.

Notícies relacionades

La DGT especifica que per conduir no has d’utilitzar ulleres amb filtre solar 4, és a dir, amb una absorció del 92% dels rajos ultraviolats, que només són adequades per a la neu o la navegació. 

Les ulleres de sol que recomana l’organisme públic dirigit per Pere Navarro són les que posseeixen un filtre solar 3. Aquest nivell filtra entre el 81% i el 91% dels rajos ultraviolats.