Judici a Barcelona

La dona morta per suposada deixadesa del marit no volia ser atesa pels metges

  • Dos testimonis avalen la declaració del marit, acusat d’un presumpte delicte d’homicidi i per qui la fiscalia reclama 13 anys de presó

La dona morta per suposada deixadesa del marit no volia ser atesa pels metges
2
Es llegeix en minuts

Dos testimonis van avalar aquest dilluns la versió de l’acusat de deixar morir la seva dona a Manresa el 2018 per descuidar-la i permetre que s’ulcerés, i van declarar en el judici que la dona es negava a rebre atenció mèdica. En la segona sessió del judici celebrat a l’Audiència de Barcelona, l’acusat, que només va contestar a les preguntes de la defensa i per qui la fiscalia demana 13 anys per homicidi, va afirmar que la seva dona «de cap manera volia anar al metge» i assegurava que ella era metge, tot i que això no s’ha pogut confirmar, segons informa Efe.

L’imputat va explicar que la seva dona no volia que ningú anés a casa seva «per vergonya», pel deteriorament en què es trobava l’immoble per falta d’higiene, on a més hi havia habitacions sense llum i també goteres. «Ens havíem abandonat», va explicar l’acusat, que va dir sentir-se «impotent» per l’estat de deteriorament de casa seva. També va aclarir que quan trucava als serveis d’emergències, la dona, que no volia ser atesa, li recriminava que l’havia «traït».

Una treballadora dels serveis socials de l’Ajuntament de Manresa va confirmar les condicions de brutícia i deixadesa en què vivia el matrimoni, que ella era «obesa», era molt descuidada i es resistia a ser visitada pels metges perquè assegurava que era doctora i «controlava». Aquesta testimoni va insistir que era evident que «necessitaven ajuda» per la situació d’insalubritat en què es trobaven, i va recordar que la primera vegada que els serveis socials van convocar el matrimoni a una trobada només hi va anar el marit. Aquest va al·legar que la dona no podia acudir perquè li faltaven sabates. Sobre l’acusat, la treballadora de serveis socials va afirmar que mostrava una actitud «resignada» i tenia «dificultats per enfrontar-se als problemes».

Úlceres i lesions

Notícies relacionades

La doctora que va atendre la dona abans de morir va declarar que «no volia ser assistida» i, quan va arribar a l’hospital, patia una «situació deplorable d’higiene», úlceres per tot el cos, lesions sofreinfectades i roba interior incrustada en les úlceres. «Va dir que com que ella era metge no s’havia d’actuar», va recalcar la facultativa.

L’acusat s’enfronta a una petició de la fiscalia de 13 anys de presó i 5 de llibertat vigilada per homicidi i, alternativament, 5 més pels delictes d’homicidi per imprudència greu i lesions, amb una multa de 1.800 euros per omissió del deure de socors. L’home està acusat per haver desatès la seva dona, que es no podia moure pels seus problemes de salut, i deixar que s’ulcerés fins que va morir el desembre del 2018 a Manresa per un xoc sèptic.