Àrdua investigació

Trobat l’ADN de dues persones a la roba que Helena Jubany portava el dia de la seva mort

Hi ha almenys dues mostres «poc concloents»

Trobat l’ADN de dues persones a la roba que Helena Jubany portava el dia de la seva mort
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia científica ha trobat restes d’ADN a la part davantera del jersei que portava Helena Jubany el 2001. N’hi ha almenys dues mostres «poc concloents». Avui el jutjat de Sabadell pren l’ADN a Xavi Jiménez, únic investigat actualment. Ho ha avançat el periodista Carles Porta, director del programa ‘Crims’. Així ho ha confirmat després el germà de Jubany en una entrevista a Catalunya Ràdio.

El cos d’Helena Jubany va ser llançat des del terrat d’un edifici del carrer de Calvet d’Estrella de Sabadell la matinada del 2 de desembre del 2001. Des d’aquell dia, la seva família intenta trobar qui ho va fer.

Tant el ministeri fiscal com l’advocat Benet Salellas, que defensa els interessos de la família Jubany Salellas, i la Policia Nacional –a càrrec de les indagacions–, van demanar que es practiquessin noves diligències. La que crida més l’atenció, explicada per Salellas, va ser recuperar roba que va pertànyer a Jubany per comprovar si ara, gràcies a les noves tecnologies, apareixen en aquestes peces restes biològiques de Jiménez.

Jiménez va entrar al radar de la justícia en temps de descompte, quan faltaven poques hores perquè la prescripció el convertís en intocable. Un nou jutge de Sabadell va reobrir la causa, després de 15 anys en la letargia.

Jubany, que tenia 27 anys i treballava com a bibliotecària a Sentmenat (Barcelona) quan la van assassinar, va ser trobada morta després de ser llançada inconscient, però encara viva, a un celobert des del terrat d’un edifici de Sabadell (Barcelona), el 2 de desembre del 2001.

Noves diligències

Tant la fiscalia com la família de la víctima havien sol·licitat que es practiquessin noves diligències amb proves de l’ADN de la roba que la noia portava el dia del seu assassinat, perquè s’apliquessin tècniques més avançades que no existien el 2001.

El germà d’Helena Jubany, Joan Jubany, ha destacat avui dimecres que la descoberta d’ADN a la jaqueta que portava ella el dia que la van assassinar pot ser determinant per saber qui la va matar.

De les mostres recollides per la unitat científica de la Policia Nacional, una correspon a una dona, però la resta de les restes encara són «no concloents».

Joan Jubany s’ha mostrat esperançat per la possibilitat de comprovar a través de les restes de l’ADN de la seva jaqueta qui va estar amb l’Helena el dia que la van assassinar.

La preocupació de la família, ha afegit Joan Jubany, era que la jaqueta no conservés les restes biològiques del dia dels fets, tot i que, afortunadament, ha dit, la peça ha estat durant dues dècades sota custòdia judicial i en bones condicions.

Notícies relacionades

Xavier Jiménez és l’únic investigat com a presumpte autor de l’assassinat de Jubany, però la família de la víctima no descarta que hi hagi més implicats.

El jutjat de Sabadell que instrueix el cas va deixar en llibertat Xavier Jiménez l’abril passat, tot i que amb la prohibició de sortir d’Espanya, ja que, amb les indagacions recollides fins ara, el magistrat aprecia «indicis suficients» que Jiménez va participar en el crim.

Temes:

Assassinats