Robatoris a camions

Cau una banda de ‘teloners’ que actuaven en àrees de servei de Catalunya

És la intervenció més gran dels Mossos de mercaderies sostretes amb aquest mètode

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris de càrregues de camions estacionats en àrees de servei i descans de la C-25 i AP-7 que actuava a Catalunya. Segons ha comunicat la policia autonòmica, es tracta de la intervenció policial més gran feta a Catalunyade mercaderies sostretes per ‘teloners’. En un període de quatre mesos, han robat productes valorats per més de 600.000 euros.

En detenen tres membres

Dels cinc integrants del grup, els investigadors han detingut els tres principals membres, que se’ls relaciona amb 21 robatoris amb força, 3 de vehicles i una altra sostracció amb violència i intimidació, i pertinença a grup criminal.

Els Mossos han intervingut els productes sostrets, a més de tres furgonetes també robades.

El mètode de la banda

Després de rebre diverses denúncies de les víctimes, els agents van començar una investigació per identificar i localitzar els presumptes autors dels fets.

Notícies relacionades

El grup actuava de forma molt organitzada i selectiva. Sortien cada nit per buscar camions que transportessin productes exclusius o valuosos, com electrodomèstics, tecnologia o roba de marca. Després de forçar la porta del remolc del camió (aprofitant que el conductor dormia), carregaven els materials a una furgoneta i els guardaven en un magatzem a Vilassar de Mar (Maresme, Barcelona), a l’espera de ser distribuïts al mercat negre.

Llibertat per als detinguts

El Jutjat d’Instrucció número 2 d’Igualada (Anoia, Barcelona) ha decretat llibertat amb càrrecs per als tres detinguts, a més d’imposar a tots els membres del grup la prohibició de circular per la C-25 fins que s’acabi la instrucció.