Quatre detinguts

Un jutge prohibeix acostar-se a l’AP-7 a una banda que robava la càrrega de camions

  • La mesura afecta quatre persones considerades membres d’una banda que feia 10 anys que estava dedicada a aquests delictes

Un jutge prohibeix acostar-se a l’AP-7 a una banda que robava la càrrega de camions
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutge ha prohibit circular i acostar-se a l’autopista AP-7 i a la carretera C-25 a quatre presumptes membres d’una xarxa dedicada a robar mercaderies en camions estacionats en polígons industrials de Barcelona, que feia 10 anys que es dedicaven a aquesta activitat delictiva.

Segons han informat els Mossos d’Esquadra en un comunicat, amb aquestes quatre detencions es dona per desarticulat aquest grup de «teloners», que suposadament també es dedicava al cultiu i tràfic de marihuana.

Als detinguts, tots ells amb antecedents i que van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial, se’ls atribueixen quatre delictes contra el patrimoni, a més d’altres d’usurpació, contra la salut pública, defraudació de fluids elèctrics i pertinença a grup criminal, informa Efe.

Quatre robatoris

La investigació que ha permès desmantellar aquesta banda es va iniciar l’any passat, arran d’un furt en un camió estacionat en una àrea de servei de la comarca barcelonina de l’Anoia.

Als detinguts se’ls acusa de quatre furts més en semiremolcs estacionats en polígons industrials o àrees de servei de Montornès del Vallès, la Roca del Vallès, Montcada i Reixac i Sant Cugat del Vallès (Barcelona), perpetrats entre els passats dies 10 i 26 de gener.

Els lladres van sostreure part de la mercaderia dels remolcs, principalment aliments envasats i valorats en fins a 6.900 euros en total, i van causar danys als camions.

El grup actuava sempre de la mateixa manera: de nit recorrien en vehicles diversos polígons industrials a la recerca de camions aïllats estacionats en àrees amb poca vigilància i amb mercaderies de tipus alimentari de gran valor, com a oli o tonyina.

Notícies relacionades

Una vegada localitzaven la mercaderia que els interessava, la sostreien i la carregaven als seus vehicles –de petites dimensions i a nom de testaferros– fins a portar-la a un lloc on l’emmagatzemaven abans de vendre-la al mercat.

Al grup també se’l relaciona amb el cultiu i tràfic de marihuana i, de fet, al domicili d’un dels detinguts es van intervenir 240 plantes de marihuana, amb el subministrament elèctric punxat.