On Catalunya

La nova temporada estival

Les platges del litoral metropolità potencien la pràctica esportiva

L’Àrea Metropolitana de Barcelona impulsa els sorrals com a espai de salut a l’instal·lar quatre noves zones d’entrenament a Castelldefels, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Badalona

Les platges del litoral metropolità potencien la pràctica esportiva

JULIO CARBÓ

2
Es llegeix en minuts

El compte enrere per a l’inici de la temporada d’estiu ja ha començat. La preparació dels 30 quilòmetres de platges que conformen el litoral metropolità s’efectuarà en les pròximes tres setmanes, que comença aquest any amb retard a causa dels temporals d’aquest mes d’abril. Aquests temporals, a més, han provocat la pèrdua de la sorra en algunes platges de Montgat, Badalona i el Prat de Llobregat, però asseguren que estan treballant per poder reobrir aquestes zones al més aviat possible. «A causa dels temporals només ens queden tres setmanes per poder preparar les platges, però ja hem començat a instal·lar elements de salvament i lavabos», ha comentat aquest matí Daniel Palacios, cap del servei de platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Aquest any, a més s’ha millorat l’accessibilitat a les platges incrementant els metres de passarel·les a 10.000 i millorant el transport públic especialment a les zones de bany del Baix Llobregat. El Bus Metropolità incorpora una nova línia anomenada Platja Express i ampliarà els horaris i freqüències de les línies L-94, L-95, L-96, GA-1 i PR-3 per acostar les platges als usuaris d’una manera més còmoda. «Hem millorat l’accessibilitat de les platges i hem reforçat el transport públic ampliant algunes línies de bus que permetrà que els usuaris tinguin més facilitats per accedir durant tota la temporada», ha assenyalat Ramon Torra, gerent de l’AMB.

Aquesta temporada es recuperen les platges en la seva plenitud al no haver-hi restriccions per covid i això permet que es tornin a posar en funcionament les 800 dutxes de què consta el litoral, ja que fins ara 400 es trobaven anul·lades a causa de les limitacions de la pandèmia.

Noves zones esportives

Notícies relacionades

Una de les novetats de la temporada és la instal·lació de quatre noves àrees d’entrenament esportiu. Aquestes zones, situades a Castelldefels, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Badalona, completen l’oferta lúdica i d’oci de les platges metropolitanes. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és potenciar les platges com a espais de salut. Per instal·lar aquests elements esportius s’hi ha destinat una partida de 160.000 euros. Aquestes zones esportives, a més, estan adaptades a les mesures de les platges i tenen un menor impacte a la sorra al no requerir formigó per instal·lar-les.

Reconeixement d’Europa

La Unió Europea ha reconegut la gestió integral de les platges de l’AMB i ha resultat finalista del premi New European Bauhaus gràcies a la gestió de la recuperació de les dunes metropolitanes de la zona del Baix Llobregat. Al llarg d’aquest any han sigut més de 3.000 les persones que han col·laborat en la recuperació de les dunes metropolitanes, una dada que confirma la conscienciació més gran de la ciutadania per la conservació dels ecosistemes del territori. «En aquests municipis tenim un entorn privilegiat. L’espai de les platges del Baix Llobregat és molt important per al nostre territori i hem de cuidar el que tenim. Els ajuntaments tenim l’obligació de fer la gestió d’aquests espais i comptem amb la col·laboració dels ciutadans per mantenir aquesta fisonomia de l’espai que tenim», ha comentat Carles Ruiz, alcalde de Viladecans.