Batalla legal

Entitats pel bilingüisme demanen al TSJC l’execució forçosa del 25% de classes en castellà

Entitats pel bilingüisme demanen al TSJC l’execució forçosa del 25% de classes en castellà

Laura Guerrero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diverses entitats defensores del bilingüisme a l’escola han presentat aquest dimecres diverses demandes per demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que insti el Departament d’Educació a l’execució forçosa de la sentència que obliga totes les escoles catalanes a impartir un 25% de classes en castellà. Entre aquestes entitats hi ha Escuela de Todos, Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB), Hablamos Español i Convivència Cívica.

Aquestes dues últimes entitats han entrat a registre la seva petició davant la secció cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC. En un comunicat conjunt, expliquen que aquesta sol·licitud la fan en nom de l’associació sindical JUCIL de la Guàrdia Civil i que tenen previst presentar-ne una altra en nom de la federació d’ampes AmpaTotal.

Notícies relacionades

«Com a entitats que estatutàriament defensem drets lingüístics, esperem que el TSJC ens consideri legitimats, si bé som conscients que la jurisprudència juga en contra nostre», han reconegut les dues associacions.

Per la seva part, la plataforma Escuela de Todos ha fet el mateix a través d’una demanda col·lectiva que representa 1.500 persones. L’AEB, que forma part de la plataforma, presenta, a més, una altra demanda en el mateix sentit a títol personal.