Atenció primària al límit

Els CAP de Catalunya van tenir dilluns 59.420 visites per covid

La xifra és molt superior a les registrades durant el pic de la cinquena onada

Els CAP de Catalunya van tenir dilluns 59.420 visites per covid

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els centres d’atenció primària (CAP) de Catalunya van registrar aquest dilluns 59.420 visites per covid, una xifra molt superior a la màxima que es va donar durant la cinquena onada de la pandèmia el passat 12 de juliol, amb 47.992.

Aquestes dades, que es poden consultar a la pàgina web dadescovid.cat del Departament de Salut, han sigut qualificades aquest dimarts com «bestials» per la directora assistencial d’Atenció Primària i a la Comunitat de l’Institut Català de la Salut (ICS), Ariadna Mas, en declaracions a l’emissora RAC-1.

«És possible –ha alertat– que les dades empitjorin més perquè hem tingut Nadal i Sant Esteve i, per tant, pot ser que augmentin durant aquesta setmana».

Segons la seva opinió, «fins passades les festes segur que no podem recuperar la normalitat, i encara ens queden dues setmanes de fortes pujades».

Pujada «explosiva»

La variant òmicron de la covid-19 és la responsable d’aquesta explosió de casos a Catalunya, que «és molt explosiva de pujada i esperem que també ho sigui de baixada», ha aventurat.

Notícies relacionades

Mas ha demanat que els casos lleus de covid-19 no vagin als CAP, excepte si tenen febre per sobre de 38 graus durant més de tres dies o si tenen sensació d’ofec al respirar.

Segons les dades de Salut, ahir es van diagnosticar 12.940 casos positius per test d’antígens, quan divendres passat, dia 24, van ser 9.666. EFE