Coronavirus

Salut demana als positius per test d’antígens que no vagin al CAP a confirmar-ho

L’escalada de les infeccions ha augmentat la pressió assistencial en el primer nivell de la xarxa sanitària

Salut demana als positius per test d’antígens que no vagin al CAP a confirmar-ho

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Departament de Salut ha recomanat als positius de covid-19 per autotest d’antígens que no vagin al Centre d’Atenció Primària (CAP).

La recomanació de Salut es fa en un context d’escalada de les infeccions i d’augment de la pressió assistencial en el primer nivell de la xarxa sanitària.

¿Com he d’actuar si soc positiu?

Si el test és positiu, la recomanació de Salut és aïllar-se 10 dies al domicili, sense que s’hagi de repetir la prova al CAP. Són indicacions, remarca Salut, del procediment d’actuació de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en fase II de mitigació.

També indica que si no hi ha símptomes o són lleus o no fa falta la baixa, es pot contactar telemàticament amb el CAP per comunicar el positiu i que s’inclogui a la història clínica de l’afectat.

Notícies relacionades

El protocol del qual informa Salut estableix que la persona afectada rebrà un missatge a través de telefonia mòbil en què podrà reportar els contactes estrets. I, en cas que faci falta la baixa, la recomanació és, igualment, contactar de forma telemàtica amb el CAP o per telèfon.

En cas que els símptomes empitjorin o la persona es trobés malament, sí que es recomana anar al CAP o trucar al 112.

Temes:

Coronavirus