TVE

La crònica del volcà de La Palma en ‘català canari’ que s’ha fet viral

  • La periodista de TVE a les Canàries Francisca González va sorprendre Gemma Nierga al narrar en català les últimes novetats sobre l’evolució de l’erupció

  • La periodista va estudiar la segona carrera a Catalunya

1
Es llegeix en minuts

La periodista de TVE a les Canàries Francisca González va deixar sorpresos els periodistes del programa ‘Cafè d’idees’ al fer la seva crònica en català des de l’illa de La Palma amb les novetats del volcà de Cumbre Vieja. La cara de sorpresa de la seva companya Gemma Nierga des de l’estudi ho deia tot al sentir el «català canari», com així el va definir González, en què narrava els últims esdeveniments relacionats amb l’erupció.

Va ser tan inesperada la situació, que al principi es van sentir comentaris des del plató de ‘Cafè d’idees’ al constatar que «es parla català» des de fora de Catalunya, una cosa inusual a l’hora de contactar amb professionals de la comunicació d’altres comunitats autònomes diferents a la catalana.

«Ens hem quedat parats i ens has arrencat un somriure de com de bé parles català, estimada Francisca, perquè no ens ho esperàvem», li va comentar Nierga. González va justificar que «parlo català canari, parlo català canari, perquè vaig estudiar a Catalunya la segona carrera».

Notícies relacionades

González va informar en la seva crònica que «a aquesta hora la colada de lava que envolta la Llacuna no ha arribat a la mar. Està a uns 60 o 50 metres, avança molt lentament a uns dos metres per hora obrint-es pas entre plantacions de plataners. Sabem que fa unes 24 hores, nens i nens van tornar a l’escola però les classes s’han tornat a suspendre al municipi de Tazacorte en previsió que l’arribada d’aquesta colada de lava a la mar».

El vídeo s’ha fet viral i ja suma prop de 382.000 reproduccions.