La lluita contra la pandèmia

La creadora d’AstraZeneca descarta que sorgeixin variants més virulentes de la Covid

  • Sarah Gilbert assegura que les vacunes seran eficaces amb les noves mutacions

  • Augura que el Sars-CoV-2 acabarà sent un refredat comú

La creadora d’AstraZeneca descarta que sorgeixin variants més virulentes de la Covid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La creadora de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca, Sarah Gilbert, ha assegurat que és poc probable que la Covid-19 canviï en noves variants que siguin capaces d’eludir les vacunes. Dit d’una altra manera: les vacunes seran eficaces davant les noves variants i mutacions que puguin sorgir del coronavirus. Gilbert s’ha manifestat així en una intervenció davant la Royal Society of Medicine recollida pel diari ‘The Times’, en què ha volgut allunyar els temors d’una nova variant més mortal del coronavirus.

Notícies relacionades

«El que veiem habitualment és que els virus es tornen menys virulents a mesura que circulen amb més facilitat, i no hi ha raó per pensar que tindrem una versió més virulenta del Sars-CoV-2», ha remarcat Gilbert. La científica ha destacat que ja «no hi ha gaires llocs on el virus pugui anar», i ha augurat que la Covid-19 acabarà sent un refredat comú. «Ja convivim amb quatre coronavirus humans diferents, sobre els quals no pensem gaire, i la Covid-19 acabarà sent-ne un més», ha afegit.

L’única incògnita sobre aquesta predicció, apunta Gilbert, és quant temps es necessitarà per arribar a aquest punt, en què la Covid-19 sigui com un refredat comú i les mesures que, fins llavors, s’hauran de prendre per gestionar la pandèmia.