Episodi encara obert

Protecció Civil manté l’alerta per inundacions mentre Alcanar i Sant Carles de la Ràpita valoren els danys

Un centenar de veïns han dormit en hotels mentre carreteres, trens i subministrament van recuperant la normalitat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dia després del fort xàfec que dimecres va provocar nombrosos danys a Alcanar i Sant Carles de la Ràpita, a Tarragona, i que va descarregar 252 l/m2 (77 dels quals van caure en tan sols mitja hora), amb inundacions en baixos i en alguns carrers, els serveis d’emergència segueixen en alerta. La intensitat de les pluges ha arrossegat desenes de vehicles, ha obligat a tallar carreteres i la circulació de trens i ha deixat sense llum un miler d’usuaris. Durant les pròximes hores es valoraran els danys en aquesta zona de l’Ebre amb la vista posada al cel.

Protecció Civil de la Generalitat ha elevat el nivell d’alerta del pla Inuncat per la intensitat de les pluges al Montsià i al Baix Ebre. A més, ha demanat a la ciutadania que s’evitin els desplaçaments i que no surtin de casa seva si no és imprescindible, ja que l’episodi de pluges encara no ha finalitzat, tot i que la intensitat es preveu més baixa.

Prudència a la ciutadania

Les precipitacions donaran una treva unes hores, però els serveis d’emergència alerten que el perill es manté i demanen prudència.

De matinada, un total de 83 veïns, sobretot els clients del càmping Els Alfacs, que van haver de ser assistits pels Bombers, han dormit a tres hotels d’Ulldecona i Alcanar, a més del poliesportiu municipal d’aquest últim municipi.

Carreteres i subministrament afectats

Les carreteres de la zona afectades per l’aiguat s’han anat reobrint, com la TV-3316, segons ha informat també Protecció Civil, que ha fet una reunió a primera hora per valorar la situació.

Els talls de subministrament s’han anat resolent, però a les 8.00 hores encara quedaven uns 200 abonats sense llum.

Via única

Amb l’inici del servei ferroviari, Adif ha restablert en via única la circulació de trens entre Ulldecona i l’Aldea, després que les pluges torrencials de dimecres tallessin el servei durant diverses hores. Els trens del corredor mediterrani tornen a funcionar, segons informa Renfe.

Protecció Civil de la Generalitat ha elevat el nivell d’alerta del pla Inuncat per la intensitat de les pluges al Montsià i al Baix Ebre. A més, ha demanat a la ciutadania que s’evitin els desplaçaments i que no surtin de casa si no és imprescindible, ja que l’episodi de pluges encara no ha finalitzat.

Notícies relacionades

El telèfon d’emergències 112 ha rebut, fins a les 6.00 hores d’aquest matí, un total de 702 trucades per 519 incidències relacionades amb les intenses pluges, sobretot a la comarca tarragonina del Montsià, 634, 475 de les quals des d’Alcanar.

Precipitacions de mig any

Així mateix, el Meteocat ha informat que dimecres van caure en tres hores 252 l/m2 sobre Alcanar, més de la meitat de les precipitacions d’un any, que són de 490 l/m2; mentre que a Sant Carles de la Ràpita van caure 142 l/m2, i a Ulldecona, a només 9 quilòmetres d’Alcanar, 60 l/m2.