Inundacions al sud de Catalunya

Els Bombers assisteixen clients atrapats al càmping Alfacs

  • La intensitat de les pluges ha arrossegat desenes de vehicles, ha obligat a tallar carreteres i la circulació de trens i ha deixat sense llum un miler d’usuaris.

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els bombers han hagut d’assistir amb helicòpter clients delcámping Alfacs d’Alcanar, on les inundacions han causat desperfectes materials en una dotzena de bungalous i han negat els espais d’acampada. Uns 70 clients s’han hagut de confinar a la zona de restauració del càmping, que encara segueixen en bon estat. Així mateix, s’ha habilitat el pavelló municipal de la localitat per traslladar els clients. Finalment el càmping ha sigut desallotjat amb la col·laboració de la policia marítima.

El càmping va saltar a les pàgines de la premsa el 1978, quan un camió que provenia de la refineria Enpetrol, a la Pobla de Mafumet, circulava carregat de 25 tones de propilè líquid per la N-340 direcció Ciudad Real. Però al passar al costat del càmping Alfacs, a Alcanar, prop de les 14.30 de la tarda, el tanc va explotar. L’explosió va calcinar gairebé immediatament dues terceres parts del càmping i va matar 215 persones.

Un fort xàfec aquest dimecres, que ha descarregat 77 litres d’aigua per metre quadrat en tan sols mitja hora, ha provocat importants inundacions a les comarques tarragonines del Montsià i el Baix Ebre, especialment al municipi d’Alcanar, on de moment no consten danys personals ni persones desaparegudes, segons han assegurat els Bombers. La intensitat de les pluges ha arrossegat desenes de vehicles, ha obligat a tallar carreteres i la circulació de trens i ha deixat sense llum un miler d’usuaris.

Protecció Civil de la Generalitat ha elevat el nivell d’alerta del pla Inuncat per la intensitat de les pluges al Montsià i el Baix Ebre. A més, ha demanat a la ciutadania que s’evitin els desplaçaments i que no surtin de casa si no és imprescindible, ja que l’episodi de pluges encara no ha finalitzat. Els Bombers han enviat uns 200 efectius a la zona inundada, dotats amb dos helicòpters, grups de rescat i submarinistes. 

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha reunit aquest dimecres al migdia amb el comitè tècnic del pla d’inundacions Inuncat i ha insistit que s’eviti la mobilitat al Montsià i el Baix Ebre per la intensitat de les precipitacions. La Consellería d’Interior ha informat que fins a les 17.00 hores, els bombers han rebut 358 avisos per incidències relacionades amb la pluja, dels quals 258 han sigut a Alcanar.

Conseqüències

Les precipitacions han deixat sense subministrament elèctric 10.000 usuaris de la zona, tot i que ara hi ha 950 afectats, segons ha explicat Protecció Civil. 

També els Mossos d’Esquadra han rescatat dues persones i dos gossos que havien quedat atrapats al seu vehicle en un camí adjacent de l’AP-7, on els agents han hagut d’accedir nedant. 

Talls en carreteres i vies ferroviàries

Notícies relacionades

Les pluges torrencials també han obligat a tallar l’N-340, entre Amposta i Alcanar; l’AP-7, a Ulldecona, en direcció Tarragona –tram que s’ha pogut reobrir a primera hora de la tarda–; la carretera local TP-3318 a Ulldecona, i la TV-3316, a Alcanar.

Així mateix, també s’ha tallat la circulació ferroviària de la línia de rodalies R-16 entre l’Aldea i Tortosa, davant la qual cosa Renfe ha habilitat dos autocars per traslladar per carretera les 210 persones afectades