El TSJC anul·la el toc de queda a gairebé tot Catalunya

  • Els jutges descarten que s’endureixi el confinament nocturn, com pretenia la Generalitat

  • Només queden afectades 19 localitats de més de 5.000 habitants amb una incidència superior a 250 casos

El TSJC anul·la el toc de queda a gairebé tot Catalunya
1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha reduït dràsticament l’impacte del toc de queda a Catalunya, que la Generalitat havia intentat endurir. Els jutges consideren que les limitacions de mobilitat entre la 01.00 i les 06.00 hores només s’han d’aplicar en els municipis de més de 5.000 habitants que tinguin una incidència acumulada (IA) a set dies de 250 casos per cada 100.000 habitants i no de 125 contagiats, com va proposar dimarts el Procicat.

Notícies relacionades

Així les coses, el toc de queda només afectarà la setmana que ve a 19 localitats catalanes (Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí) i no a les 148 que pretenia la Generalitat.

El TSJC sí que avala, en canvi, la limitació de 10 persones en reunions familiars i socials i la limitació del 70% de l’aforament en actes religiosos a tot el territori de Catalunya.