Pròrroga de les restriccions

Catalunya endureix els requisits del toc de queda, que seguirà en 148 municipis

  • La mesura afectarà poblacions amb una incidència de 125 casos per cada 100.000 habitants

Catalunya endureix els requisits del toc de queda, que seguirà en 148 municipis
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts en el marc del Procicat la pròrroga de les restriccions per contenir la pandèmia. Així, les mesures de contenció entraran en vigor aquest divendres 20 d’agost i tindran una vigència de set dies. Una pròrroga que com a única novetat té la modificació dels criteris de restricció de la mobilitat nocturna, de manera que els municipis afectats per aquest toc de queda seran els que tinguin una incidència acumulada en els últims set dies superior a 125 casos per cada 100.000 habitants en poblacions de més de 5.000 habitants.

Fins ara el toc de queda nocturn regia en municipis amb una incidència acumulada de 250 casos per cada 100.000 habitants. El Procicat ha decidit aquest canvi per la millora de les dades epidemiològiques, malgrat que insisteix en la necessitat de no abaixar la guàrdia.

Notícies relacionades

Així, els municipis afectats per toc de queda nocturna són 148: 125 amb una incidència superior a 125 casos i 23 municipis que estan al costat d’aquests.

Les mesures entraran en vigor una vegada tinguin l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El Govern formalitzarà aquest dimecres la sol·licitud corresponent davant el tribunal.