Alcohol, vandalisme i policia

Megabrot de Mallorca: així es van escapar de l’hotel Bellver dos joves que no volien fer quarantena per Covid

La jutge autoritza abandonar el confinament només als no positius

2
Es llegeix en minuts

Un dels dos joves que es van escapar ahir a la nit de l’‘hotel Covid’ de Palma on compleixen aïllament els afectats pel megabrot sorgit en els viatges de fi de curs a Mallorca ha tornat al complex passades unes hores. La tornada a l’hotel Palma Bellver, situat a primera línia del passeig marítim, es va produir aquesta matinada després que fos localitzat per agents de la Policia Nacional i optés per tornar de manera voluntària.

Es tracta d’un major d’edat que va donar negatiu en les proves PCR que se li han fet als més de dos centenars de joves que es mantenen confinats a l’hotel. L’altre jove, que també va donar negatiu a les PCR, sembla que ha sigut trobat i que es troba amb un tutor, segons fonts sanitàries.

La Fiscalia de les Balears s’ha oposat que el jutjat ratifiqui la resolució del Govern en la qual va ordenar el confinament d’un grup de més de 200 estudiants peninsulars de viatge a Mallorca, per la seva relació directa o indirecta amb un brot que afecta joves de diverses comunitats. La jutge del Contenciós Administratiu número 3 de Palma ha decidit aquest migdia mantenir el confinament forçós només als positius, per la qual cosa la resta d’estudiants podrà anar-se’n.

El Govern balear ha traslladat un total de 249 joves que han tingut relació directa o indirecta amb el brot, que ha causat més d’un miler d’afectats en diferents autonomies. Fins al moment, 64 han donat positiu per PCR i 185 han donat negatiu, per la qual cosa la taxa de positivitat és del 25,7%.

Alcohol, música i vandalisme

A més d’aquesta fugida, la policia local de Palma ha hagut d’intervenir en el complex després de rebre «nombroses queixes» de clients de l’hotel limítrof. Els agents van constatar les queixes referides al volum fort de la música, crits i llançament d’objectes a la via pública des de les habitacions.

A més, segons han apuntat, el personal de seguretat de l’establiment va manifestar la preocupació que des d’un bar pròxim s’estigués subministrant alcohol als aïllats mitjançant galledes lligades a llençols. La delegada del Govern a les Balears, Aina Calvo, ha confirmat a la cadena SER que alguns nois han rebut begudes alcohòliques «a través de les finestres».

«Tots hem sigut joves», ha assenyalat Aina Calvo, destacant la necessitat de fer un esforç per controlar la pandèmia. «La immensa majoria ha tingut un comportament raonable, educat i comprensiu», ha puntualitzat.

Decisió sobre els ‘habeas corpus’

Notícies relacionades

Un jutjat té sobre la taula unes 200 peticions d’‘habeas corpus’ presentades per pares d’alumnes aïllats. De moment, els jutges ja han denegat un centenar de peticions d’aquest tipus: aquest dimecres, 21 d’un institut de Moratalaz, a Madrid.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimecres que l’Executiu autonòmic acatarà la decisió de la justícia. «Ens sotmetrem al que ens digui la justícia», ha conclòs.