El Govern ha reculat

L’oci nocturn català reclama al Govern que actuï com Ayuso i recorri a la justícia

La Fecasarm demana un pla propi abans de la revetlla de Sant Joan

1
Es llegeix en minuts

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha instat aquest dimarts la Generalitat a imitar la Comunitat de Madrid i portar a l’Audiència Nacional les mesures de reobertura de l’oci nocturn aprovades pel Govern.

La Fecasarm ha demanat al Govern que faci aquest pas després que l’Audiència Nacional hagi dictat un acte suspenent aquestes mesures provisionalment en l’àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de Madrid, després del recurs presentat per l’Executiu d’Isabel Ayuso.

El secretari general de la Fecasarm i de la patronal estatal Spain Nightlife, Joaquim Boadas, ha recordat, en un comunicat, que el sector de l’oci nocturn va recolzar la Generalitat quan va denunciar públicament que les mesures aprovades per l’Estat envaïen competències catalanes i ha instat ara el Govern a impugnar aquestes directrius davant la justícia.

Notícies relacionades

«Ara esperem que la Generalitat, si la ministra no rectifica, faci el mateix, impugni [les mesures] i demani la seva suspensió a Catalunya, i que aprovi el seu propi pla de desescalada urgentment abans de la revetlla de Sant Joan», ha destacat Boadas.

La Fecasarm ha recordat que la patronal ja va denunciar que les condicions aprovades pel Consell Interterritorial de Sanitat per a la reobertura de l’oci nocturn eren «arbitràries i desproporcionades», a més d’envair competències de la Generalitat.