Desescalada

L’oci nocturn acusa l’Estat d’envair competències autonòmiques

Assenyala que les mesures aprovades ahir són «antieconòmiques» per a la majoria de locals, ja que «desvirtuen» les discoteques, sales de festes i de ball i «buiden de contingut la seva llicència»

Aposta per condicions «més eficaces», com presentar un test previ negatiu per poder accedir als locals

L’oci nocturn acusa l’Estat d’envair competències autonòmiques
1
Es llegeix en minuts

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) s’alinea amb la Generalitat i acusa l’Estat d’envair competències autonòmiques al regular l’oci nocturn, amb unes mesures de reobertura «antieconòmiques».

El Consell Interritorial del Sistema de Sanitat va aprovar ahir les condicions de reobertura de l’oci nocturn per a tot l’Estat, i Catalunya, entre altres comunitats autònomes, va votar-hi en contra.

Una de les mesures és que les discoteques podran reobrir fins a les 2 de la matinada, ampliable fins a les 3 als territoris amb baixa incidència del coronavirus.

En un comunicat, la Fecasarm argumenta que l’Estat s’ha «excedit» en l’exercici de les seves competències en matèries «que no li correspon regular» i que és la Generalitat qui té competència exclusiva en matèria d’espectacles i activitats recreatives.

D’altra banda, assenyalen que les mesures aprovades ahir són «antieconòmiques» per a la majoria de locals, ja que «desvirtuen» les discoteques, sales de festes i de ball i «buiden de contingut la seva llicència».

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, assegura que les discoteques tenen un 90% de la seva activitat entre les 2 i les 6.45 h i que ofereixen activitats diferenciades com el ball, per tant, si s’eliminen aquests dos elements «es desvirtua la seva llicència i provoca que a moltes no els surti a compte reobrir».

En aquest sentit, l’entitat proposa que si les mesures no canvien la decisió d’obrir o no «ha de quedar en mans de l’empresari», que podria perdre prestacions d’erto i de lloguers.

Un fet que el president de la Fecasarm, David Lòpez, considera que suposaria una «estocada definitiva» per a moltes empreses, que «no podrien suportar els costos derivats de reobrir amb aquestes condicions i perdrien aquesta protecció».

Des de l’entitat també consideren que les condicions són «arbitràries», ja que s’han aprovat sense cap base científica i, alhora, «desproporcionades».

Notícies relacionades

Aposten llavors per mesures «més eficaces», com presentar un test previ negatiu per poder accedir als locals.

La Fecasarm veu «imprescindible» la reobertura del sector la nit de Sant Joan, ja que, sense oferta legal, asseguren, «es multiplicaran per quatre les festes il·legals».