Des del 27 d’abril

Els gossos tampoc troben al barco restes biològiques de les nenes de Tenerife

La llanxa del pare va ser traslladada fins a instal·lacions de la Guàrdia Civil al port de Santa Cruz

«Jo també vull desaparèixer... ja no tinc forces», escriu la mare de les petites

Els gossos tampoc troben al barco restes biològiques de les nenes de Tenerife

EFE / RAMÓN DE LA ROCHA

3
Es llegeix en minuts

Els gossos arribats des de Madrid per intentar trobar alguna pista sobre el que ha pogut passar amb les nenes Olivia i Anna, que estan desaparegudes com també el seu pare des del 27 d’abril, tampoc van trobar rastres biològics a l’interior de l’embarcació de Tomás Gimeno. En aquest barco l’empresari va sortir en dues ocasions la nit dels fets des del port esportiu Marina Tenerife, a la capital de Tenerife, i en cap portava les nenes caminant amb ell, segons les gravacions de les càmeres de seguretat d’aquest recinte i el testimoni del vigilant de les instal·lacions.

Ahir al matí, agents de la Guàrdia Civil van portar a terme les maniobres adequades per retirar la llanxa ‘Esquilón’ de l’embarcador utilitzat pel Servei Marítim de l’Institut Armat als voltants de la Dàrsena Pesquera, hissar-la i transportar-la en un remolc fins a les dependències que el cos de seguretat té al costat de la terminal mixta, és a dir, davant l’avinguda Francisco La Roche.

En aquest espai, els agents canins Junco i Bil van inspeccionar l’embarcació al llarg de tres hores, sense que marquessin cap resta biològica digna d’interès per a la investigació, almenys tenint en compte el que ha transcendit. Cal recordar que aquests animals efectuen treballs de rastreig durant un màxim de trenta minuts i després han de descansar o jugar per no fatigar-se. Després de treure la llanxa de l’aigua al matí, el treball dels gossos va començar entorn de les 10.00 h i va finalitzar a les 13.00 hores. Aquesta tasca es va portar a terme en un lloc allunyat de les càmeres dels mitjans de comunicació, a la part posterior d’aquest edifici de la Guàrdia Civil al port de Santa Cruz de Tenerife.

Al mateix recinte hi ha l’Audi A3 de color blanc propietat del pare de les petites, que va ser el cotxe utilitzat per desplaçar-se el dia dels fets. El 27 d’abril, Gimeno va recollir les filles a les 17.00 hores a Radazul, a la vivenda de la mare, Beatriz Zimmermann. Després es va dirigir a un club social en què la nena gran, l’Olivia, de sis anys, aprèn un esport de raqueta, amb altres companys de la seva escola. Aquesta activitat d’oci va finalitzar a les 18.30 hores. Més tard, el Tomás va portar les menors a la casa dels seus pares, en un cèntric carrer de la capital de Tenerife, de la qual van sortir a les 19.30 hores. I després, presumptament, els tres van ser a la finca de Gimeno a Igueste de Candelaria, on una veïna situa les nenes entorn de les 20.00 hores. Una hora i mitja després, Gimeno va arribar sol al pantalà A de Marina Tenerife. Va parlar per telèfon i va fer tres viatges entre el vehicle i el barco, en què va portar bolsos i paquets.

Durant les jornades de dilluns passat i dimarts, els gossos Junco i Bil van portar a terme el rastreig de la casa i les hortes que envolten l’edificació al número 23 del camí Cruz Colorada, a Igueste de Candelaria. Els animals tampoc van detectar allà cap rastre biològic que indiqui què els va passar a les petites el dimarts 27 d’abril al vespre.

Segons la informació revelada per diversos mitjans de comunicació, com Antena 3, els guàrdies civils de la Unitat Orgànica de Policia Judicial (UOPJ) van apreciar en les primeres inspeccions a la vivenda utilitzada per Tomás Gimeno a Igueste de Candelaria que el domicili estava brut, descurat i desordenat a l’interior. Fins en cinc ocasions, que se sàpiga, han estat els agents investigadors a aquest immoble, que ha sigut inspeccionat en cada ocasió amb diferent grau d’intensitat.

Notícies relacionades

El cunyat de Tomás Gimeno va ser-hi en els realitzats dilluns i dimarts. Al sortir de la propietat el segon dia, va explicar que encara «hi ha esperança» i que la família paterna de l’Anna i l’Olivia està molt satisfeta per la tasca exercida per la Guàrdia Civil des de fa més de tres setmanes.

Dilluns passat, la directora general d’Institució, María Gámez, va afirmar que s’utilitzarà un barco de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) per incorporar un sonar i un robot no tripulat per a la recerca de restes d’interès per a la investigació al fons marí.

«Jo també vull desaparèixer... ja no tinc forces»

Temes:

Desapareguts