La Mercè Electrònica

Girona assaja un festival de música amb proves PCR

Girona assaja un festival de música amb proves PCR
2
Es llegeix en minuts

Unes 250 persones han assistit aquest dissabte a Girona al Festival La Mercè Electrónica després de certificar amb proves PCR que estan lliures de Covid-19.

L’antic convent del segle XIV, avui reconvertit en el Centre Cultural la Mercè de Girona, ha acollit aquesta tarda el festival, en el marc d’una nova prova del projecte Obrir Girona, que busca crear espais de baixa capacitat de transmissió del virus.

Abans d’entrar, els 250 assistents –a més dels tècnics i periodistes– han mostrat el certificat digital que acredita que s’han vacunat, han passat la Covid els últims tres mesos o han donat negatiu en un test d’antígens.

A les 17.00 hores s’han obert les portes del festival, que ha comptat amb ‘dj’ com Andrés Campo o Viviana Casanova, i que s’allargarà fins passades les 22.00 hores. A més d’acreditar que no eren positius de coronavirus, els assistents també havien de portar una mascareta FFP2 que només es podien treure a la zona habilitada com a bar, situada al claustre, a l’aire lliure, ja que no es podien portar les begudes a l’espai reservat per ballar ni es podia fumar en tot el recinte.

«Es fa estrany perquè fa més d’un any que no sortíem. Ho necessitàvem molt, i ens dona molta seguretat que tothom hagi passat una prova que assegura que no hi ha Covid», han afirmat dues amigues que han assistit a La Mercè Electrònica, Judith Puerta i Carla Rubinat, de 21 i 22 anys. També han celebrat poder tornar a sortir de festa els amics Jaume Planas i Gio Rodríguez, de 23 anys: «Està molt bé que abans hàgim hagut d’anar a la farmàcia a fer un test. Això ens dona tranquil·litat, i si la manera de tornar a la vida d’abans és fent-nos proves, doncs així ho farem. Tot sigui per poder tornar a sortir», han assenyalat.

Sopar a cinc restaurants

El projecte Obrir Girona va començar la setmana passada oferint sopars a cinc restaurants de la ciutat, i s’allargarà fins a finals de maig. El procediment era el mateix que amb el festival: abans d’entrar als establiments, els comensals havien de mostrar el certificat digital que acredita que estan lliures de Covid.

Notícies relacionades

No obstant, la iniciativa ha rebut també crítiques, i partits polítics com Guanyem i restauradors de Girona han criticat que s’han escollit sis dels restaurants més cars de la ciutat i han denunciat que els participants de la prova s’han de pagar el certificat, que costa entre 2,5 i 8,5 euros. Fins i tot el responsable del restaurant L’Arest de Girona, Albert Caupena, va presentar aquest divendres una denúncia a l’Oficina Antifrau perquè s’investigui en què s’han invertit els diners públics destinats al projecte.

Segons el Departament de Polítiques Digitals, la Generalitat va aportar 125.000 euros a Obrir Girona, inclosos en el conveni que va firmar amb la Cambra de Comerç de Barcelona i que estava dotat amb 300.000 euros en total. L’impulsor de la prova pilot és el Centre Blockchain de Catalunya, una entitat liderada per la Cambra.