Situació preocupant

L’OMS alerta de la lentitud «inacceptable» de la vacunació anti-Covid a Europa

«Necessitem accelerar el procés augmentant la producció, reduint les barreres per a l’entrega de vacunes i utilitzant qualsevol dosi que tinguem en existència», avisa el director de l’organització a Europa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va criticar aquest dijous la lentitud «inacceptable» de la vacunació contra la Covid-19 a Europa, continent que pateix la situació epidèmica «més preocupant» des de «fa mesos».

«El ritme lent de la vacunació prolonga la pandèmia», lamenta la secció europea de l’OMS en un comunicat, en el qual remarca que el nombre de nous casos a Europa ha progressat amb força en les últimes cinc setmanes.

Notícies relacionades

«Les vacunes són la nostra millor manera de sortir de la pandèmia. No només funcionen, sinó que també són molt eficaces per limitar les infeccions. No obstant, el desplegament d’aquestes vacunes és inacceptablement lent», va dir el director de l’OMS Europa, Hans Kluge, citat en el comunicat de premsa. «Permetin-me ser clar: necessitem accelerar el procés augmentant la producció, reduint les barreres per a l’entrega de vacunes i utilitzant qualsevol dosi que tinguem en existència», va dir.

«Actualment la situació regional és la més preocupant que hem observat des de fa diversos mesos», insisteix. A la zona europea de l’OMS, que inclou uns cinquanta països, entre els quals Rússia i diversos estats d’Àsia central, el nombre de noves morts va superar les 24.000 la setmana passada i s’acosta «ràpidament» a la marca del milió, segons l’organització. El nombre de nous casos setmanals va arribar a 1,6 milions, mentre que havia caigut per sota d’un milió fa tot just cinc setmanes, assenyala l’OMS.