Tercera onada de contagis

Macron anuncia noves mesures davant l’augment de contagis a França

  • L’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, havia demanat el tancament de les escoles a París per la «molt greu» situació sanitària i la «grandíssima desorganització» als centres.

Paris (France)  14 12 2020 - France Aos President Emmanuel Macron during a Citizens  Convention on Climate  in Paris  France  14 December 2020  (Francia) EFE EPA Thibault Camus   POOL POOL MAXPPP OUT

Paris (France) 14 12 2020 - France Aos President Emmanuel Macron during a Citizens Convention on Climate in Paris France 14 December 2020 (Francia) EFE EPA Thibault Camus POOL POOL MAXPPP OUT / Thibault Camus POOL

1
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez
Irene Casado Sánchez

Periodista

ver +

El president francès, Emmanuel Macron, s’ha dirigit als francesos aquest dimecres per anunciar les noves mesures de contenció i els ha demanat «un esforç». «Hem resistit i après l’últim any. Hem de viure amb el virus», ha dit el president francès. Aquest mateix matí, l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, havia demanat el tancament de les escoles a París per la «molt greu» situació sanitària i la «grandíssima desorganització» als centres.

«Hem fet bé de creure en la responsabilitat dels francesos. Aquesta setmana encarem una nova fase. Hem entrat en una cursa de velocitat. Els contagis i la propagació de les noves variants a Europa han fet que creixin noves epidèmies dins de l’epidèmia», ha assegurat Macron. «El virus és més contagiós i mortal, el 44% dels pacients de les ucis tenen menys de 65 anys», ha dit.

Mesures esteses

Notícies relacionades

Macron ha anunciat que les mesures complementàries aplicades als 19 territoris amb més contagis seran esteses a la resta de regions metropolitanes. «Vull cridar a la mobilització de tothom per a aquest mes d’abril», ha dit. «Hem de tenir en compte també les conseqüències de les restriccions en l’educació i el comerç», ha afegit. «El 18 de març vam decidir prendre mesures complementàries en alguns departaments. Dues setmanes després, sabem que aquesta estratègia ha tingut els primers efectes», s’ha congratulat el president francès.

Així, del 3 d’abril al 2 de maig s’estendrà el toc de queda a les 19 hores, s’obligarà a prioritzar el teletreball, es tancaran els comerços no essencials i no es podran fer desplaçaments interregionals després del 5 d’abril ni a més de 10 quilòmetres del domicili, i es dona així un petit respir durant les vacances de Setmana Santa.