Mapa interactiu

Així s’acosta Espanya al seu primer objectiu de la campanya: vacunar els més grans de 80

Consulta aquest mapa interactiu per veure com avança la vacunació dels més grans de 80 anys a les diferents comunitats autònomes espanyoles

Així s’acosta Espanya al seu primer objectiu de la campanya: vacunar els més grans de 80
1
Es llegeix en minuts

Espanya s’acosta al primer objectiu de la seva campanya de vacunació: immunitzar el 80% dels ciutadans de més de 80 anys, un dels col·lectius més vulnerables davant una infecció per Covid-19. Segons indica l’últim informe del Ministeri de Sanitat, en què per primera vegada s’inclou un desglossament per edat dels vacunats, en aquests moments s’ha entregat una primera punxada al 70% dels 2.834.024 de persones grans que hi ha al país i les dues injeccions necessàries per forjar la immunitat a un 40% del col·lectiu.

La cobertura varia en funció de la comunitat autònoma. En aquests moments, Catalunya és l’autonomia que menys primeres dosis ha entregat a les seves persones grans (amb un 53,8% vacunat), mentre Andalusia destaca com la que més ha vacunat aquest grup (amb un 90,8% de població anciana amb una primera punxada).

El País Basc despunta com el territori amb menys persones grans completament immunitzades (amb un 24% de persones de 80 anys amb una pauta de vacunació completa) i Ceuta, Andalusia i Cantàbria com els territoris amb més percentatge de persones ancianes amb dues dosis contra la Covid-19 (amb més d’un 50% de la gent gran immunitzada).

Cap al segon objectiu de la campanya de vacunació

Notícies relacionades

Segons va anunciar aquest dilluns Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, tot apunta que entre finals de març i principis d’abril s’aconseguirà l’objectiu d’immunitzar almenys el 80% de la població de més de 80 anys. L’assoliment arribarà amb tan sols unes setmanes de retard respecte a la previsió inicial, que estimava que aquest grup de població estaria vacunat al març.

El segon gran repte que es va proposar amb l’inici de la campanya d’immunització encara està per davant. Espanya continua compromesa amb l’objectiu de vacunar el 70% de la població a l’estiu. El comissari europeu per al Mercat Interior, Thierry Breton, també va afirmar recentment que la Unió Europea entregarà als 27 «el que necessitin» per aconseguir aquest objectiu abans d’acabar el mes de juliol. Queda per veure si la promesa es compleix o, al contrari, sorgeixen més pedres en el camí de la immunització.