La pandèmia a Catalunya

Argimon defensa allargar el gruix de les restriccions a Catalunya més enllà del 7 de febrer

Insta la UE a informar dels contractes amb les farmacèutiques, finançats amb diners públics

Admet que no ha lluitat tant per les classes presencials a la universitat com a les escoles

1
Es llegeix en minuts

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha apostat aquest divendres per mantenir el gruix de les restriccions per frenar els contagis de Covid-19 a Catalunya més enllà del 7 de febrer, tot i que amb «alguna obertura». En una entrevista a TV-3, ha defensat prorrogar les restriccions per «reduir els malalts a les ucis» i evitar que una relaxació de les mesures doni lloc a més brots amb les unitats de crítics saturades.

Sobre els retards en el subministrament de vacunes, Argimon ha dit que les 10.000 persones que esperen la segona dosi la rebran a partir de dilluns, i després hi haurà un petit «desajust», que plantegen salvar en les pròximes setmanes així que vagin arribant les comandes.

A més, ha considerat «inversemblant» que la Unió Europea (UE) hagi firmat contractes confidencials amb farmacèutiques amb clàusules que no són públiques malgrat que les adquisicions s’han finançat amb diners públics, una cosa que ha instat a corregir. Preguntat per la previsió d’arribar a l’estiu amb el 70% de la població vacunada, ha dit que per arribar a aquesta xifra es necessitarien dos milions de dosis mensuals des d’aquest febrer.

Mascaretes i universitats

Notícies relacionades

També ha explicat que de moment la Generalitat no es planteja establir com a obligatòria la mascareta FFP2: «Seguim recomanat les de roba, però homologades, no de la normal», tot i que és un criteri que pot canviar segons la situació epidemiològica i les dades de les pròximes setmanes, ha matisat.

Davant l’inici del nou semestre universitari, ha lamentat que els alumnes hagin de seguir amb classes telemàtiques: «He lluitat molt per les escoles. No he lluitat segurament tant per la universitat, especialment pels que estan en el primer i el segon any». No obstant, ha assenyalat que «el missatge» que transmet Salut és que les classes han de continuar sent en format virtual, com ja ho van ser –ha dit–, la segona meitat del curs passat, el 2020.