Retards en la campanya de vacunació

Robert Güerri avisa que es requerirà una tercera dosi de la vacuna de la Covid si no arriba a temps la segona

Si el retard és d’una o dues setmanes no hi haurà problema des del punt de vista immunològic, apunta Magda Campins

Robert Güerri avisa que es requerirà una tercera dosi de la vacuna de la Covid si no arriba a temps la segona
1
Es llegeix en minuts

Els retards en l’arribada de les vacunes contra el coronavirus estan sent un llast per als plans de vacunació a Espanya. Catalunya es queda aquesta setmana sense injectables, i això ha obligat a retardar l’administració de les segones dosis, un retard que en principi serà d’una setmana. Des del punt de vista immunològic, el retard no serà un problema si és d’una o dues setmanes, però si s’allarga sí que ho serà. En aquest sentit, Robert Güerri, coordinador d’hospitalització de Covid a l’Hospital del Mar de Barcelona, ha advertit que «si no es pot garantir a temps la segona dosi, potser caldrà posar-ne una tercera».

A Catalunya hi ha 10.000 persones pendents de rebre la segona dosi. Hi ha un marge de 42 dies per administrar-la. Magda Campins, cap de Medicina Preventiva i Epidemiològica del Hospital de la Vall d’Hebron, ha apuntat: «No ens hem de preocupar en excés pel retard d’una o dues setmanes en l’administració de la segona dosi. Des del punt de vista immunològic no hi ha cap problema», ha dit en declaracions a TV-3.

Notícies relacionades

Campins ha remarcat que els objectius de la campanya de vacunació eren «massa optimistes» i ha instat a «treure’ns del cap la idea que a l’estiu el 70% de la població estarà vacunada».

L’avís de Güerri sobre aquesta tercera dosi guanya pes si tenim en compte l’alerta d’Alemanya, que ha assenyalat que hi haurà escassetat de vacunes almenys 10 setmanes, fins ben entrat el mes d’abril.