LA SEGONA ONADA DE LA PANDÈMIA

Catalunya prepara un pla de retorn a l'activitat a partir del 23 de novembre

Les primeres activitats que es reprendran seran «totes aquelles a l'aire lliure» i les terrasses de la restauració

El conseller Sàmper avança que el toc de queda nocturn es mantindrà «bastant temps»

zentauroepp55848358 soc201112182358

zentauroepp55848358 soc201112182358 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza

El Govern ha decidit prorrogar 10 dies més les restriccions per controlar la pandèmia a Catalunya, inclosos els tancaments perimetrals, el toc de queda nocturn i el tancament de bars i restaurants. No obstant, segons han anunciat els consellers Alba Vergés i Miquel Sàmper aquest dijous, l’Executiu català ja en treballa en un pla de retorn progressiu a l’activitat a partir del pròxim 23 de novembre, dia en què vencen aquests 10 dies de pròrroga.

I les primeres activitats que podran reprendre’s seran aquelles de baix risc a l’aire lliure i les terrasses de bars i restaurants. «El nostre compromís és que el dia 23, siguin quins siguin els indicadors sanitaris, que creiem que seran bons, reprendrem tota l’activitat a l’aire lliure», ha assegurat el conseller Sàmper. Això inclouria la pràctica d’esport de base i les extraescolars a l’aire lliure com el futbol. «La resta, les anirem analitzant una a una», ha afegit el titular d’Interior.

El secretari general de Salut, Josep Maria Argimon, ha apuntat que potser les restriccions de mobilitat seran les que costarà més d’eliminar. Li ha donat la raó Sàmper: «Les restriccions que duraran més seran les estructurals, les de canvi d’hàbits» i ha avançat que, per exemple, «el toc de queda nocturn, que afecta relativament poc, es quedarà bastant temps».

Notícies relacionades

El 23 de novembre es revisarà el tancament perimetral de cap de setmana –que de municipi es podria ampliar a la comarca, a la regió sanitària o a la província, ha plantejat Sàmper–.  No obstant, ha advertit, les modificacions es faran «en la mesura que les dades mèdiques s’estabilitzin i tinguem millora».

El Govern ha posat èmfasi en la necessitat de gestionar el ‘com’ es realitza la desescalada i com torna a l’activitat per evitar que es produeixi una tercera onada de la pandèmia. I ha remarcat la necessitat d’actuar amb prudència i d’insistir en l’ús de mascaretes, la higiene i vigilar les interaccions socials. Aquest procés es negociarà amb cadascun dels sectors implicats.