setge al coronavirus

La vacuna Covid-19 d'AstraZeneca començarà els assajos clínics a la Xina

Si tenen èxit, sol·licitaran aprovacions d'emergència a tants països com sigui possible alhora

La vacuna es podria aprovar per al seu ús al país asiàtic a mitjans del 2021 després de recopilar dades de seguretat

astrazeneca-favrica

astrazeneca-favrica

1
Es llegeix en minuts
Reuters

AstraZeneca Plc planeja començar assajos clínics en etapa primerenca i mitjana de la seva candidata a vacuna Covid-19 a la Xina aquest any, va dir un alt executiu aquest divendres, mentre prepara un llançament global de la vacuna.

La vacuna candidata ja es troba en l’etapa final d’assajos clínics en altres països, i AstraZeneca i el seu soci en el projecte, la Universitat d’Oxford, esperen dades dels assajos de l’última etapa d’aquest any.

Si tenen èxit, sol·licitaran aprovacions d’emergència a tants països com sigui possible alhora, va dir aquesta setmana el seu director executiu, Pascal Soriot. A la Xina, la companyia té un acord amb Shenzhen Kangtai Biological Products per fabricar la vacuna al país.

Notícies relacionades

Segons l’acord, Shenzhen Kangtai, un dels principals fabricants de vacunes de la Xina, s’assegurarà de tenir una capacitat de producció anual d’almenys 100 milions de dosis de la injecció experimental AZD1222 per a finals d’aquest any.

La vacuna es podria aprovar per al seu ús a la Xina a mitjans del 2021 després de recopilar dades de seguretat dels assajos de fase 1 i fase 2 a la Xina i dades d’eficàcia dels assajos de fase 3 a l’estranger, va dir a Reuters Leon Wang, cap d’operacions d’AstraZeneca a la Xina. Wang va dir que els seus assajos a la Xina utilitzarien vacunes fabricades pel soci local Shenzhen Kangtai.