21 morts més

Catalunya suma gairebé 5.000 casos més i el risc de rebrot s'acosta a 800

Catalunya suma gairebé 5.000 casos més i el risc de rebrot s'acosta a 800

HOSPITAL SANT JOAN DE DEU

Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge Catalunya suma 4.969 nous contagis en les últimes 24 hores i de nou un augment del rebrot, que se situa en 788, contra els 713 d’ahir i els 635 d’abans d’ahir. La xifra total de contagis ja és de 230.870, unes dades que es donen en un context de l’aplicació d’un toc de queda en la comunitat després de la declaració, aquest diumenge, de l’estat d’alarma per part del Govern.

La xifra global de morts des de l’inici de la pandèmia se situa en 13.794. Un total de 21 persones han perdut la vida en les últimes 24 hores pel coronavirus, segons les dades reportades aquest divendres per Salut. 

Quant als pacients ingressats actualment a Catalunya, la xifra continua pujant i passa a 1.885.  Un total de 324 pacients es troben ingressats en unitats de cures intensives, una xifra també en creixement durant els últims dies. Ahir n’eren 325. Les ucis, per tant, tornen a estar en perill i a punt del col·lapse.

A Barcelona ciutat 

Pel que fa a la ciutat de Barcelona, el risc de rebrot segueix pujant de la mateixa manera i se situa en 672. En les últimes 24 hores s’han produït 11 noves morts, i la xifra total de persones mortes per Covid ja se situa en 4.611. També hi ha cada vegada més hospitalitzacions, 347 a la ciutat, de les quals 67 són a les ucis. Pel que fa a nous contagis, en són 838 en un dia, amb un balanç total de 55.429. 

Des del pont del Pilar, fins ara, com va explicar EL PERIÓDICO, els hospitals catalans han duplicat i fins i tot triplicat el nombre de pacients amb Covid ingressats en unitats de cures intensives (ucis) i hospitalitzats. Els espais (ucis i plantes) amb pacients amb coronavirus són plens en alguns casos o molt a prop d’omplir-se en d’altres. La situació no és de col·lapse com al març i l’abril, però sí preocupant perquè els contagis no deixen de créixer.

Notícies relacionades

Toc de queda

En aquest context, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el Govern ho té «tot a punt» per decretar el toc de queda a Catalunya una vegada es publiqui el decret sobre l’estat d’alarma per la Covid-19, que el Govern preveu aprovar aquest diumenge en un Consell de Ministres. Aquest dissabte, en una entrevista a TV-3, explicava que la mesura està preparada per entrar en vigor aquest diumenge a la nit. Sobre l’hora en què començarà el toc de queda ha dit: «A les 23.00 hores segur, estem acabant de valorar si és més positiu avançar-lo a les 22.00 hores».