obituari

Mor als 81 anys Spencer Davis, el músic darrere de 'Gimme some lovin'

Va morir en un hospital de Los Angeles, on es trobava ingressat des de feia una setmana a causa d'una pneumònia

zentauroepp55506288 spencer davis persona201021081759

zentauroepp55506288 spencer davis persona201021081759

2
Es llegeix en minuts
Efe

Spencer Davis, el músic britànic darrere de la banda The Spencer Davis Group i un dels responsables d’èxits com ‘Gimme some lovin’, va morir aquest dimarts, als 81 anys.

El seu agent Bob Birk va explicar a mitjans com la BBC i ‘The New York Times’ que Davis va morir en un hospital de Los Angeles (EUA), on es trobava ingressat des de feia una setmana a causa d’una pneumònia.

The Spencer Davis Group va ser un dels grups que van formar l’anomenada ‘invasió britànica’ dels anys 60, que és com es coneix col·loquialment el fabulós èxit que nombroses bandes pop de les illes van aconseguir als Estats Units en aquella dècada.

Amb The Beatles, The Rolling Stones o The Who com a estendards, la ‘invasió britànica’ també va incloure bandes com The Spencer Davis Group, que va començar la seva etapa a principis dels anys 60 a Birmingham (Regne Unit).

Un dels encerts de Spencer Davis, que havia nascut el 1939 a la ciutat gal·lesa de Swansea, va ser fitxar per al seu encara balbucient grup un llavors desconegut i adolescent músic anomenat Steve Winwood.

Expliquen les llegendes dins del rock que la resta de membres de la banda van deixar que Spencer Davis protagonitzés el nom del conjunt perquè ell fes les entrevistes i la resta poguessin continuar dormint mentrestant.

En qualsevol cas, amb Davis a la guitarra; Steve Winwood com a cantant principal, guitarrista i a l’òrgan; el seu germà Muff Winwood al baix, i Peter York com a bateria, la banda va aconseguir el seu primer triomf el 1965 amb ‘Keep on running’.

Però aquest èxit quedaria en poca cosa comparat amb el que van aconseguir el 1966 amb ‘Gimme some lovin’, la seva cançó més popular i encara un clàssic total de les ràdios de rock avui dia.

També van funcionar molt bé altres cançons, com ‘I’m a man’, en què sobresortia l’excitant combinació de rock dels seixanta amb aires de blues que va caracteritzar The Spencer Davis Group.

Però igual que la incorporació de Steve Winwood va ser un reconeixement al projecte, la seva sortida el 1967 per formar primer Traffic i després aconseguir l’èxit en solitari va deixar The Spencer Davis Group en fora de joc just quan estaven al cim a les dues bandes de l’Atlàntic.

Notícies relacionades

La banda va seguir durant un escàs temps sense aconseguir ni de bon tros la brillantor de la seva era daurada, i al llarg de les dècades va tenir diverses reencarnacions en mode ‘revival’.

Per la seva banda, Davis, que es va mudar a Califòrnia, també va treballar per a l’altre costat de la indústria musical com a executiu.