Al 50% de capacitat

Municipis de Lleida demanen reobrir bars i restaurants per evitar viatges a l'Aragó

Sis localitats del Baix Segre asseguren que hi ha desplaçaments a la Franja aragonesa i això fa augmentar el risc de contagi

zentauroepp55360719 soc201011204027

zentauroepp55360719 soc201011204027 / David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Set municipis del Baix Ebre han demanat al Govern que els hi permeti l’obertura de bars i restaurants a un 50% de la capacitat i amb grups reduïts d’un màxim de quatre persones. Ho fan perquè des que es va decretar el tancament de la restauració han detectat un flux important de gent que es desplaça a municipis de la Franja aragonesa, a poca distància. En aquest sentit, consideren que aquests desplaçaments suposen un risc per a la proliferació dels contactes.

Els alcaldes d’Aitona, Alcarràs, la Granja d’Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre, Soses i Seròs han enviat una carta al delegat del Govern, Ramon Farré, perquè traslladi al Procicat una revisió «urgent» de la normativa, recull ACN.

En el seu escrit aquests set municipis demanen que en totes aquelles poblacions del Baix Segre que limitin amb la Franja de Ponent s’adoptin mesures intermèdies.

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha remarcat que el seu municipi limita amb el terme de Fraga, cosa que comporta que hi hagi diversos bars o locals de restauració a molt pocs minuts, amb un normativa diferent de la que s’aplica actualment a Catalunya.

La situació es dona a diversos municipis del Baix Segre i provoca que hi hagi «nombrosos desplaçaments de persones del nostre territori» cap a l’Aragó. 

Notícies relacionades

En la missiva dirigida al Procicat, els alcaldes reclamen que les mesures de seguretat i protecció per frenar la Covid-19 s’adaptin a la realitat de cada territori. Segons Pujol, ara cal ser responsables i complir totes les mesures de seguretat aprovades. No obstant, apunta que continuaran reclamant a la Generalitat «més comunicació i coordinació» amb el territori per fer front a la pandèmia, «a diferència del que ha passat al llarg de l’estiu passat».

Per la seva part, l’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé, ha alertat que aquests desplaçaments cap a l’Aragó es fan en un territori que actualment presenta «un índex de rebrot el doble que el nostre», motiu pel qual insisteix a demanar al Govern que «reconsideri aquest tancament tan generalitzat i, per tant, injust» i que apliqui, en aquest sentit, més bisturí i menys destral.