El virus, imparable

Saragossa, Osca i Terol, confinades des d'aquest dijous

A més, el conjunt d'Aragó passarà a nivell d'alerta 3 a partir d'aquest dilluns

confinamiento / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Govern d’Aragó ha anunciat el confinament perimetral de les ciutats de Saragossa, Osca i Terol a partir d’aquest dijous a les 00.00 hores, amb l’objectiu de frenar la propagació del coronavirus. A més, el conjunt de la comunitat autònoma passarà a nivell d’alerta 3 a partir d’aquest dilluns.

Així ho han anunciat aquest dimecres en una roda de premsa, després de la celebració d’un Consell de Govern extraordinari, el president de l’Executiu autonòmic, Javier Lambán, i la consellera de Sanitat, Sira Repollés.

Els positius per Covid-19 a l’Aragó s’han incrementat els últims dies. Han arribat a detectar-se 740 nous casos en les dades diàries, fetes públiques aquest dimarts al portal de Transparència del Govern d’Aragó, la xifra més alta registrada a la comunitat durant una jornada des de l’inici de la pandèmia.

Notícies relacionades

El nivell 3 d’alerta implica que els aforaments es reduiran al 25%, excepte en la venda d’aliments, on es mantenen al 50%. L’hostaleria tancarà a les 22 hores i no es permetrà el consum a l’interior, però sí a les terrasses, amb un aforament màxim del 50%. Als enterraments i celebracions com casaments i batejos es permetran 15 persones en espais oberts i 10 en interiors. 

El president del Govern d’Aragó, Javier Lambán, ha assegurat que la situació a la comunitat és «francament preocupant» i l’evolució de les dades dels últims dies ha portat a prendre aquesta decisió. En la mateixa línia, el president ha cridat a la «responsabilitat activa» dels ciutadans, perquè «si no, els esforços no serviran de res».