ESPÈCIES INVASORES

Localitzen exemplars de xinxa pudent marró a Sitges

Són inofensius per a persones i animals però provoquen danys en cultius, horts, arbres i plantes

Quan se sent amenaçat desprèn una forta i desagradable olor com a mecanisme de defensa

captura-de-pantalla-2018-06-11-a-las-124643

captura-de-pantalla-2018-06-11-a-las-124643

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Ajuntament de Sitges (Barcelona) ha informat de la localització al municipi d’exemplars de xinxa pudent marró (Halyomorpha Halys), una espècie invasora procedent de l’Àsia que és inofensiva per a persones i animals però que provoca danys en cultius, horts, arbres i plantes.

«No tenim constància que l’insecte ja hagi causat danys en cultius o l’arbratge dins del terme municipal, però malgrat tot cal estar alerta per impedir-ne la propagació i que es converteixi en una plaga», ha assenyalat aquest dimecres el regidor de Serveis Urbans de Sitges, Jaume Monasterio, que ha explicat que l’ajuntament portarà a terme la pròxima matinada un primer tractament fitosanitari.

Aquest animal, que es distingeix d’altres de similars autòctons per tenir unes bandes blanques a les antenes, es va detectar per primera vegada a Europa el 2007 i a Catalunya va aparèixer el 2016 a Girona i més tard a Barcelona.

No produeix picada ni transmet malalties, però resulta molt molest i comporta certa alarma, perquè té la particularitat d’hibernar dins de les construccions i als vehicles i pot trobar-se en grans quantitats i causar molèsties als veïns.

Notícies relacionades

A més, quan se sent amenaçat desprèn una forta i desagradable olor com a mecanisme de defensa.

Davant la troballa d’aquest insecte, el Departament d’Agricultura i Pesca de la Generalitat recomana atrapar-los amb aspiradors i deixar-los en un pot amb aigua i sabó, no utilitzar tractaments insecticides, perquè no són efectius, i no alliberar-los a l’exterior. 

Temes:

Sitges Catalunya