Crim a la presó

Un pres mata un altre intern de la presó de Brians 2 amb 30 punyalades

L'agressor, condemnat per assassinat fins al 2050, va sortir corejat per la resta d'interns després de l'homicidi

La víctima, un home de 37 anys, es trobava privat de llibertat per tràfic de menors i maltractament masclista

undefined51234209 barcelona 5 12 2019 sociedad   tema vih  prisi n de brians 2200921132444

undefined51234209 barcelona 5 12 2019 sociedad tema vih prisi n de brians 2200921132444 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Un pres en va assassinar un altre aquest dimarts a l’interior del recinte del mòdul 3 de Brians 2. Segons fonts dels serveis penitenciaris consultades per EL PERIÓDICO, el sospitós va apunyalar 30 vegades la víctima al pati. Els Mossos d’Esquadra investiguen l’homicidi i la presó ha obert en paral·lel una informació reservada per aclarir, entre altres coses, com l’autor material del crim havia aconseguit amagar el ganivet amb el qual ha perpetrat el crim.

L’agressor és un home de nacionalitat espanyola, de 37 anys, que havia sigut condemnat per assassinat i amb una pena de reclusió que no expira fins al 2050. La víctima tenia 32 anys i era de nacionalitat romanesa. Aquest segon complia condemna per tràfic de menors i agressions masclistes

Existeixen indicis entre els funcionaris del centre de Brians 2 que l’atac va formar part d’un pla en què van participar més reus, que tenien com a funció distreure els treballadors a càrrec de la vigilància del recinte del pati on van passar els fets. No obstant, les càmeres de vigilància sí que van captar l’agressió i es va activar l’alarma. Quan els funcionaris han arribat fins a l’agressor, aquest ja havia clavat el ganivet al pit, abdomen, cap i esquena de la víctima. El sospitós va ser reduït i evacuat entre aplaudiments d’alguns presos presents al mòdul. 

Després de l’atac, la presó va ordenar el retorn a les cel·les de tots els interns –el sopar es va servir allà– i, d’entrada, malgrat que es va reforçar la seguretat, no es temen represàlies pels fets. Al mòdul 3 compleixen condemna els presos amb delictes més greus i conductes més agressives. 

Dèficit de funcionaris

Notícies relacionades

En un comunicat, la secció de presons del sindicat UGT ha atribuït l’incident al «dèficit» de funcionaris del recinte penitenciari i ha ressaltat que el mòdul on ha passat el crim estava sent custodiat per dos treballadors, a càrrec de 95 interns.

El sindicat ha responsabilitzat el Departament de Justícia i a la Secretaria de Mesures Penals de «tots els incidents que passen als centres», ja que, al seu parer, l’«actual política de restricció de personal només condueix a incrementar la inseguretat» de les presons.