L'HI VA ENCOMANAR UN FAMILIAR

Un nadó d'un any, positiu per Covid en una escola bressol de Cartagena

El menor, que va estar en contacte amb un familiar que també és positiu, obliga a posar en quarantena 11 nens i 2 educadores

zentauroepp54743581 guarderia200908140716

zentauroepp54743581 guarderia200908140716

2
Es llegeix en minuts
Alberto S. de la Peña

Un nadó d’un any, alumne del Centre d’Atenció a la Infància (CAI) Ángel de la Guarda de la urbanització Nueva Cartagena, a Múrcia, ha donat positiu en Covid-19 i ha obligat a posar en quarantena 11 companys i dues educadores d’una classe del centre, segons informa ‘La Opinión de Múrcia’. El nadó, que va estar en contacte dissabte passat amb un familiar que també ha resultat contagiat, va estar dilluns a l’escola bressol i avui els pares han avisat el centre del resultat de la prova PCR.

Salut Pública ha pres precaucions i ha demanat que la classe en la qual va estar aquest nadó dilluns passat es posi en quarantena. Els tècnics d’aquest departament sí que han informat el centre que, per les circumstàncies en les quals va estar el menor, no creuen que hi pugui haver més contagis, però per precaució han recomanat l’aïllament domiciliari. La directora del CAI, María José Costa, ha assenyalat a aquesta redacció que la resta d’aules del centre continuaran atenent els menors amb normalitat, seguint les indicacions de Salut Pública.

La direcció del centre, després de conèixer el positiu del menor durant el matí d’aquest dijous, s’ha posat en contacte amb tots els pares dels 11 menors que ara estan en quarantena perquè els recollissin del centre. La directora Costa ha agraït la col·laboració i l’entesa que han mostrat els pares: «Vam obrir el passat 1 de setembre i al final ens ha tocat a nosaltres. Els pares ens han anat informant que portaran els seus fills al pediatre perquè determinin si és necessari realitzar-los una prova PCR».

Tant Salut Pública com la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Cartagena han estat en permanent contacte amb el centre, de titularitat pública, per conèixer la situació i, en el cas dels tècnics de l’SMS, remarcar els protocols que s’han de seguir a partir d’ara. El menor va estar dilluns menys d’una hora a l’escola bressol en braços d’una de les cuidadores. 

A aquest cas d’un nadó contagiat en aquesta escola bressol a Cartagena s’ha sumat aquest dijous també l’aïllament d’una classe de nens d’un a dos anys a l’escola bressol Snoopy de la mateixa localitat, on el familiar d’un dels alumnes ha donat positiu en Covid-19 i immediatament ha sigut comunicat al centre.

Notícies relacionades

La situació és molt similar al del primer positiu. El menor va assistir dilluns per primera vegada al centre tot i que aquest portava obert des de l’1 de setembre. El nadó no va passar ni una hora al centre fins que es va confirmar que la família era contacte estret d’una persona també contagiada. No ha sigut fins avui quan s’ha conegut el resultat de la PCR i un familiar finalment ha donat positiu.

La direcció del centre ha format immediatament un ‘grup bombolla’ i ha aïllat dins del centre els set companys del menor i la seva educadora. Tots ells ja són a casa seva guardant quarantena. El centre assenyala que ha seguit les instruccions de Salut Pública i seran els tècnics els encarregats de continuar amb el seguiment d’aquests nens.