Onze de Setembre

Temps per la Diada: pluja testimonial i temperatures lleugerament més altes a Catalunya

La jornada, amb actes reduïts per la pandèmia, serà estable i es podrà celebrar sense estar pendent del cel

DIADA 2014

DIADA 2014 / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pandèmia del coronavirus marcarà també la celebració de la Diada 2020 a Catalunya. Un dia de reunió multitudinària que s’ha hagut de replantejar per la crisi sanitària. Els grans actes organitzats per les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural s’han vist reduïts a concentracions menors i amb les mesures pertinents repartides per tot Catalunya, a més d’accions virtuals. Per tant, tot i que la jornada festiva s’hagi vist obligada a reduir-se, el temps continuarà sent un factor important per a la celebració de l’Onze de Setembre

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest divendres serà un dia estable. És probable que la pluja faci acte de presència de manera feble i aïllada durant la tarda al Pirineu, sobretot al sector oriental. Les quantitats que s’acumulessin seran escasses o localment poc abundants. 

Referent a la temperatura, les mínimes seran lleugerament i moderadament més altes que el dia anterior i, les màximes, lleugerament més altes en el conjunt del territori. Les temperatures baixaran fins als 12 graus a la Vall d’Aran i la Cerdanya i les màximes escalaran fins als 30 en punts de Girona i les Terres de l’Ebre.

Notícies relacionades

El cel estarà serè o poc ennuvolat fins al migdia. A partir de llavors, els núvols seran presents en alguns punts de muntanya del terç nord i del quadrant nord-aquest que deixaran el cel mig o, localment, molt ennuvolat. Al final del dia es formaran alguns intervals de núvols baixos en punts del litoral, sobretot al sector sud de la zona. 

Fins a primera hora del matí el vent bufarà fluix i en direcció variable. Durant el dia s’imposarà el vent de component sud i est entre fluix i moderat en la meitat est, i de component sud i oest fluix amb cops moderats a la resta del territori.