TRANSPORTS

Creat el grup d’experts per al traspàs de Rodalies

L’equip, constituït a dues setmanes de les eleccions, té l’encàrrec de «supervisar el nou Pla de Serveis Ferroviaris de Catalunya»

Tren de Rodalies Renfe a l’estació de Sagrera-Meridiana.

Tren de Rodalies Renfe a l’estació de Sagrera-Meridiana. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El traspàs de Rodalies pactat el novembre de l’any passat ja ha passat de les paraules als fets, amb la configuració de les comissions de treball que han d’abordar assumptes com el servei, la infraestructura o els recursos econòmics. Així ho van acordar al febrer el ministre de Transport, Óscar Puente, i la consellera de Territori, Ester Capella, en una reunió que va suposar el tret de sortida a una maniobra política que es podria allargar durant anys. Segons ha pogut saber aquest diari, la Generalitat, malgrat que les eleccions catalanes se celebren en poc més de dues setmanes, acaba de crear un grup d’experts que s’encarregarà de vetllar perquè tot es faci de la millor manera possible. Ahir es va reunir per primera vegada.

Els especialistes han rebut la invitació de part del director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, que, a través d’un correu electrònic, els explica que la seva missió serà la de "supervisar l’elaboració i implementació del nou Pla de Serveis Ferroviaris de Catalunya". "Aquesta iniciativa –prossegueix– vol reunir professionals destacats del sector ferroviari que han demostrat un compromís excepcional i una trajectòria professional remarcable en el camp del ferrocarril a Catalunya".

Notícies relacionades

La llista la componen una quinzena de persones, entre responsables de la conselleria, alts càrrecs de Ferrocarrils, experts en la matèria i algun ex alt càrrec de Renfe. Al no haver volgut confirmar Territori a aquest diari que els convidats hagin acceptat participar en el grup, no seria convenient, per ara, publicar-ne els noms. La trobada la presidirà el mateix Martori, que serà l’encarregat de resumir quin és l’encàrrec per a aquest grup d’experts i quin és el model ferroviari que el Govern central té al cap per a Catalunya.

En la convocatòria de la reunió s’ofereix alguna pista sobre la meta: "El nou Pla de Serveis Ferroviaris té per objectiu reconfigurar l’oferta de serveis ferroviaris i desenvolupar una visió de futur que respongui millor a les necessitats de mobilitat del país".