per contenir el virus

El Govern prorroga les mesures restrictives a Lleida i sis municipis més

L'Executiu català recomana a la ciutadania d'aquestes localitats sortir de casa només per a l'imprescindible

zentauroepp54648402 grafcat921  alcarr s  lleida   espa a   26 08 2020   vecinos200828081520

zentauroepp54648402 grafcat921 alcarr s lleida espa a 26 08 2020 vecinos200828081520 / Ramon Gabriel

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Conselleria de Salut ha alertat aquest divendres que Lleida està tornant a nivells de contagi de principis de juliol i demana limitar la vida social, el mateix dia que el Govern ha prorrogat durant 15 dies més les restriccions que afectin Lleida i sis municipis més del Segrià. 

La gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, ha fet una crida a la ciutadania a reduir la vida social perquè amb les dades actuals, la tornada a l’escola i a la feina prevista per als pròxims dies «pot suposar un problema». Les proves PCR massives per detectar asimptomàtics han començat a Lleida ciutat pel barri de Balàfia. S’ha començat a fer proves als veïns d’entre 18 i 40 anys i la setmana que ve es continuarà per altres barris de la ciutat com Pardinyes i el Secà de Sant Pere, però també el Centre Històric i la Mariola.

Les mesures restrictives es prolonguen durant els pròxims 15 dies a Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre (Lleida) davant la situació epidemiològica derivada de la pandèmia de coronavirus.

Així es desprèn de la resolució de la Conselleria de Salut de la Generalitat que ha publicat aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

En concret, es manté la prohibició de les reunions de més de 10 persones en l’àmbit públic i privat i la limitació de l’aforament d’actes religiosos al 33%, així com en bars i restaurants, que és del 50% tant a l’interior com a les terrasses.

Les activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives i esportives –com cines, teatres i piscines, entre d’altres– estan subjectes als respectius plans sectorials aprovats en el marc del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) i són limitades al 50% d’aforament.

Seguiran obertes les biblioteques i els museus, així com els casals d’estiu i els campaments, que també hauran de seguir els plans sectorials del Procicat.

Notícies relacionades

L’Executiu català recomana a la ciutadania d’aquests municipis sortir només per treballar; anar a centres de salut; cuidar persones grans, nens, discapacitats i dependents; per comprar productes bàsics; per comprar en establiments amb cita prèvia.

També per acudir a entitats financeres, dur a terme accions judicials o notarials, exàmens i mudances; fer activitats culturals, esportives i d’oci amb el nucli de convivència habitual; anar a horts familiars d’autoconsum, i per causes de força major.