al Baix Segre

Salut tanca una empresa de Lleida amb personal treballant fins i tot sent positiu

Una inspecció de Treball va descobrir que 19 empleats tenien Covid, ho sabien i comptaven amb baixa laboral

zentauroepp54119529 els hospitals de campanya davant l hospital arnau de vilanov200715141821

zentauroepp54119529 els hospitals de campanya davant l hospital arnau de vilanov200715141821 / Jordi V Pou

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Departament de Salut ha tancat una empresa del Baix Segre després que una inspecció de Treball descobrís que 19 dels seus empleats que eren positius en Covid-19 estaven treballant, malgrat conèixer el resultat de les proves PCR i tenir la baixa laboral.

Segons han informat des de Salut Pública, fa unes setmanes es va visitar l’empresa, de la qual no s’ha informat d’a quin sector pertany, en el marc dels controls que s’estan portant a terme a la Regió Sanitària de Lleida i es va acordar fer proves PCR a tots els treballadors. 

El 23 de juliol, un equip del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) es va desplaçar fins a les instal·lacions, però, en vista de la resistència dels administradors a què es fessin les proves de forma obligatòria a tots els treballadors, finalment van aconseguir que la PCR fos voluntària. 

Del total de la plantilla, integrada per 190 persones, 90 van acceptar sotmetre’s a la PCR i, un 42% van donar positiu, per la qual cosa es van tramitar les baixes laborals corresponents. 

En vista d’aquesta situació, el 29 de juliol es va enviar un nou requeriment a l’empresa per poder completar el cribratge a la resta de treballadors, però davant la sospita que hi pogués haver persones amb Covid-19 sense respectar la baixa laboral, el 30 de juliol es va fer una inspecció amb el Departament de Treball. 

Notícies relacionades

Durant la visita, es va confirmar que 19 de les persones amb un diagnòstic positiu en coronavirus continuaven treballant, malgrat la recomanació de complir l’aïllament. 

Finalment, Salut Pública ha emès una resolució suspenent l’activitat de l’empresa i denunciant la seva «falta de col·laboració» davant uns fets «greus».